|
Kuzu Etli Enginar
MALZEMESİ (4 Kişilik):
* 400 gram kuşbaşı kuzu eti
* 16 adet küçük taze enginar
* 2 adet kuru soğan
* 3 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı zeytinyağı
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı limon suyu
|
HAZIRLANIŞI:
ENGİNARLARI soyun ve limonlu suda bekletin. Soğanı ve sarmısağı ince doğrayın, kuşbaşı kuzu eti ile birlikte zeytinyağında soteleyin. Suyu ilave edip pişmeye bırakın. Yumuşayan etlere ayıklanmış taze enginarları ekleyin. Tuzu ve karabiberi de ilave edip, pişirin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|