kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Demirel'e "üstün hizmet" madalyası
HÜKÜMET 16 Mayıs'ta görev süresi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verilmesini kararlaştırdı. Madalyaya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dün imzaya açıldı.

Demirel, Bakanlar Kurulu toplantısının basına kapalı bölümünde yaptığı konuşmada bazı nasihat, uyarı ve telkinlerde bulundu. Demirel, irticai faaliyetler konusunda özellikle, öğrenci yurdu ve belediyelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yurtların irticai faaliyetler konusunda bir yuvalanma merkezi olabileceğine dikkat çeken Demirel, bu konuda hükümetten daha dikkatli olunmasını istedi.

Demirel, ekonomik istikrar programının başarıya ulaşması gerektiğinin, bunun da en kısa sürede yapılmasının şart olduğunu belirterek bakanlara, "Bizde halk günlük yaşar. İrrasyoneldir. Sorunlara hemen çözüm bulunmasını ister. Türkiye'de kimseye 'paran yoksa öl' diyemezsiniz. Yeşil kart ve benzeri uygulamalar geliştirilmelidir" dedi.

CEZAEVLERİNE ÇÖZÜM
Demirel cezaevleri konusunda, bir türlü çözüm bulunamadığını bu kanayan yaranın da en kısa sürede, çözümlenmesi gerektiğini ifade etti. Demirel, "Benim bulunduğum 49. Hükümet'ten sonra, hapishaneler konusunda hiçbir hükümet çözüm getiremedi. MGK'da 30 kez konu gündeme geldi. Ama bugüne kadar çözümlenemedi. Bunun çözümlenmesi lazım" diye konuştu.

Demirel konuşmasının bir bölümünde, Ecevit, Bahçeli ve bakanlara dönerek, "Güneydoğu'ya gidin, yoksul insanlarla birlikte olun" mesajını verdi.

DEMİREL'DEN ESPRİ...
Demirel bakanlara hitaben uzun konuşmasını esprilerle de süsledi. Demirel, eğitim seferberliğinin devam etmesi gerektiğini kaydederek, "Ben bir dönem 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yoktur' dedim. Ama sonra korktum da açıkçası. Biri çıkar da 'ben açım...' derse diye" şeklinde konuştu. Bunun üzerine salondaki bakanlar, hep birlikte Demirel'in bu sözlerine güldüler. Konuşmasında her konuya değinen Demirel, AB'ye tam üyelik fırsatının kaçırılmaması gerektiğini ifade etti. Demirel, "Türk Dünyası ile ortaya çıkan fırsatlar, yüzyılda bir ortaya çıkan fırsatlardır. O ülkelere iyi ve eşit davranmak gerekir" dedi. Demirel, üniversite profesörlerinin maaşının en yükseğinin 905 dolar olduğunu, bu rakamın da arttırılması gerektiğini belirtti. Belediyelerin ekonomik anlamda dibe vurduğunu belirten Demirel, belediyelerin de desteklenmesini istedi. .

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır