kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezer 'frak' giymeyecek
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yemin töreninde "frak" giymeyecek. Sezer, Meclis'e koyu renk takım elbiseyle gidecek

Meclis Genel Kurulu'nda ant içerek, Çankaya nöbetini Süleyman Demirel'den devralacak olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, yemin töreninde "frak" giymeyeceği öğrenildi. Sezer frak yerine, koyu renk takım elbiseyle Meclis'e gelecek. Sezer'in bu tercihinde, tutumluluğunun etkili olduğu öne sürüldü. Meclis İçtüzüğü, ant içme töreni için cumhurbaşkanlarına sadece koyu renk elbise şartını getiriyor. Meclis İçtüzüğü'nün cumhurbaşkanının ant içme töreniyle ilgili 122. maddesi şöyle:

ZORUNLULUK YOK
"Yeni Cumhurbaşkanı'nın ant içme töreni, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu gün yapılır. Cumhurbaşkanlığı, cumhurbaşkanının görev süresinin dolmasından başka bir sebeple boşalmışsa, ant içme töreni, seçimden hemen sonraki oturumda yapılır. Yeni cumhurbaşkanı ant içmek üzere geldiğinde, başkan oturumu açar ve en yaşlı Başkanvekili vasıtasıyla cumhurbaşkanını Genel Kurul Salonu'na davet eder. Cumhurbaşkanı, beraberinde en yaşlı başkanvekili olduğu halde, hitabet kürsüsüne gelir ve ayakta ant içer. Ant içme bitince, İstiklal Marşı çalınır ve cumhurbaşkanı beraberinde en yaşlı başkanvekili olduğu halde salondan ayrılır. Cumhurbaşkanı, ant içme töreninde siyah elbise giyer."

ZİYARETLER...
Öte yantan, cumhurbaşkanı seçilen Ahmet Necdet Sezer'e, kutlama ziyaretleri sürüyor. Evinden dün sabah saatlerinde Anayasa Mahkemesi'ne gelen Sezer'i, ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ziyaret etti. Yaklaşık bir saat burada kalan Gökçek, ayrılırken nezaket ziyaretinde bulunduğunu bildirdi. Sezer'i daha sonra, MHP Konya milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Faruk Bal, ANAP Ankara milletvekili Yücel Seçkiner ile Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkan vekili Cavit Gençkaya ve üyeleri, Yargıtay 14. Hukuk Dairesi Başkanı Erdoğan Özdenerol ve 12. Hukuk Dairesi Başkanı Oktay İzgiey ziyaret ettiler. Seçkiner, Anayasa Mahkemesi'nden ayrılırken, Sezer'i Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı ziyaret ettiğini belirterek, "Türkiye, dürüst, prensip sahibi bir Cumhurbaşkanı'na kavuştu" dedi.

ARKADAŞLARINA VEDA
10. Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Ahmet Necdet Sezer dün Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bir konuşma ile veda etti. Veda konuşmasından sonra mahkeme çalışanları tarafından Sezer'e "onur belgesi", "teşekkür plaketi" ve "çiçek" verildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır