kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten Baba'ya övgü
Başbakan Ecevit, Cumhurbaşkanı Demirel'e, "7 yıllık görevinizde bölgemizde barışın önemli bir güvencesi durumuna geldiniz. Bundan sonra da bilgi birikiminizden yararlanacağız" dedi.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Cumhurbaş-kanı Süleyman Demirel'in çalışma döneminde Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında uzlaşmanın da ötesinde bir uyum süreci yaşandığını söyledi. Demirel'e teşekkür eden Başbakan Ecevit şöyle konuştu:

"7 yıl boyunca siz tarihteki hizmetlerinize çok büyük yeni hizmetler eklediniz. Yalnız Türkiye'ye değil bütün bölge ülkelerine özellikle yeni Türk Cumhuriyetleri'ne Kafkasya bölgesindeki ülkelere, Balkanlar bölgesine büyük katkılarınız oldu. Siz kendi liderliğinizi ve Türkiye'nin etkinliğini 7 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde büyük ölçüde artırdınız ve bölgemizde barışın önemli bir güvencesi durumuna geldiniz."

ŞÜKRANLARIMI SUNARIM
Başbakan Bülent Ecevit, "Daha önceki görev dönemlerinizde olduğu gibi ve özellikle 7 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminizde laik, demokratik cumhuriyeti çok sağlam temellere kavuşturma yönünde somut adımlar attınız. Bunlar, şükranla anılacak hizmetlerdir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özellikle Türkiye'nin sorunlarına ilişkin olağanüstü bir bilgi birikimine sahip olduğunu, bu bilgi birikiminden ve buna dayalı somut önerilerden hükümetleri döneminde çok yararlandıklarını bildiren Başbakan Büent Ecevit, "Bundan sonra da sizin görüşlerinizden, bilgi birikiminizden yararlanmayı görev bileceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Foto Muhabirleri Derneği'nin ödül töreninde gazeteci oldu. Çankaya Köşkü'ndeki törende dernek yöneticileri Demirel'e foto muhabiri yeleği hediye etti. Yeleği giyen Demirel, eline fotoğraf makinesi alarak davetlilerin fotoğraflarını çekti. Demirel, elindeki fotoğraf makinesini göstererek, "16 Mayıs'tan sonra ne yapacaksın diye soruyorlar. İşte" yanıtını verdi. Demirel ile gazetecilerin hatıra fotoğrafını ise CHP lideri Altan Öymen çekti.

Ali EKEYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır