kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba veda etti
Demirel, dün "protokole" veda etti: Birbirimizi anlamakta güçlük hiç çekmedik. Hepinize başarılar diliyorum. Birinci mesele "depremi" unutmayın.

CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, 16 Mayıs'ta sona erecek görev süresi öncesinde "veda ziyaretleri"ni yaptı. Demirel dün toplanan Bakanlar Kurulu'na başkanlık ederek, kabineye "veda" etti. Demirel, dün saat 10.00'da Başbakanlık Merkez Binası'na geldi. Başbakan Ecevit bir manga asker ile birlikte Cumhurbaşkanı Demirel'i, başbakanlık binasının kapısında karşıladı. Demirel ile Ecevit yaklaşık 30 dakika baş başa bir görüşme yaptılar. Görüşmenin ardından Demirel ve Ecevit, Bakanlar Kurulu Toplantı Salonu'na geçtiler. Demirel, burada tüm bakanlarla teker teker tokalaştı. Demirel, kurula 35 dakika başkanlık etti. Ecevit ve hükümet üyelerine tebrik ve teşekkürlerini ileten demirel, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Menfi düşünceyi ortadan kaldırdınız: Siyaset, siyasetçi, siyasi kurumlar üzerindeki halkın değerlendirmelerini güvenoyu aldıktan sonra 9 Haziran'da beni ziyarete geldiğiniz vakit yaptığımız değerlendirmede gözden geçirmiştik. O günden bu yana bir seneye yakın zaman geçti. Bu süre zarfında TBMM'nin ve hükümetin çalışmaları siyaset ve siyasetçi üzerindeki halkta bulunan pek çok menfi düşünceyi ortadan kaldırmıştır. Demokratik rejim açısından önemlidir.

SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM
Moral atmosfer yaratan başarılarınız oldu: Büyük bir gayretle çalıştınız, sizleri tebrik ediyorum. 18 Nisan'da mevcut olan pek çok tereddütü ortadan kaldırdınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 57. Hükümeti'ni Cumhurbaşkanı olarak tebrik ediyorum, takdir ediyorum.

Sıkıntılar sabır ve anlayışla aşıldı: Devletin anayasal kurumları arasında ahengi sağlamaya çalıştım. Yıllar içerisinde önemli sıkıntılarım oldu. Bu sıkıntıları, biraz sabırla biraz anlayışla aştık.

Birbirimizi anlamakla güçlük çekmedik: 3 partiden teşekkül etmiş hükümet bu zamana kadar başarıyla çalıştı. Sizlerle rahat çalıştım. Çünkü birbirimizi anlamakta güçlük çekmedik.

RAPOR TAKDİM EDECEĞİM
Mizacımız yapıcıdır: Ben satır başları olarak bazı şeyleri Sayın Başbakan'a çeşitli zamanlarda söyledim. Yine dikkatinize de getirmek istiyorum. Esasen Sayın Cumhurbaşkanı'na da 'Nerede duruyoruz, devlet nerde duruyor. Çeşitli konularda ben her şeyi nasıl görüyorum' bu hususta bir rapor takdim edeceğim. Raporun bir kopyasını da Salı günü Sayın Başbakan'a takdim edeceğim. Benim mizacım yapıcıdır. Ben gördüğüm şeyleri daha çok şöyle yapılsa daha iyi olur şeklinde bütün meslek hayatımda bu istikamette yönlendirdim kendimi. Size ve dolayısıyla ülkeye yararlı olabileceğini düşündüğüm bazı telkinler var.

BİRİNCİ MESELE DEPREM
Birinci önceliğimiz deprem: Sanıyorum ülkenin önünde duran birinci mesele depremdir. Yaralar bence Kasım ayı sonuna kadar sarılmalıdır. Esas üzerinde durmak istediğim olası depremdir. Eğer Türkiye Marmara depremi dolayısıyla tartışılan ve halkı korkutan adeta İstanbul'u bir titrek şehir haline getirmiş bulunan olası deprem karşısında halka daha çok moral verilmesi gerekiyor.

YARGIYA DA VEDA
Demirel, Meclis, Başbakanlık ve Genelkurmay'a yaptığı "veda ziyaretleri"ni, öğleden sonra Yüksek Yargı organlarıyla sürdürdü. Demirel ilk olarak, Anayasa Mahkemesi'ni ziyaret ederek, çalışanlara ve üyelere "veda" etti. Demirel'i Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç karşıda karşılarken, basın mensupları içeriye alınmadı. Anayasa Mahkemesi'nde Demirel'in veda ziyareti nedeniyle ilginç bir trafik oluştu. Anayasa Mahkemesi'nde kabullerini gerçekleştiren Sezer, Demirel'in gelmesinden yarım saat önce mahke-meden ayrılarak evine geçti. Demirel, daha sonra sırasıyla Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay'ı ziyaret etti. Sayıştay Başkanı Mutluer'e takılan Demirel, Sayıştay'ın yaptırdığı yeni binayı kastederek "Bir an evvel o binayı işgal et. Buraya gelmesi zaman alıyor. Gelenler kolay gelebilsin" diye espri yaptı.

Erhan SEVEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır