kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kongrede karateci krizi
Gelenekçiler'in güvenlikte 1500 karateci MGV militanını görevlendireceğini öğrenen Yenilikçiler Ankara Valiliği'nden tedbir alınmasını istediler

FP'nin yarın yapılacak 1. Olağan Kongre öncesinde Gelenekçiler'le Yenilikçiler arasındaki çekişme, güvenlik krizi yarattı. Genel Merkez yönetiminin, 'güvenliğe yardımcı olacakları' gerekçesiyle 1500 MGV (Milli Gençlik Vakfı) üyesini salona alacakları haberi, Yenilikçiler'in tepkisine yol açtı. Yenilikçiler haber üzerine Vali Yahya Gür ile Emniyet Müdürü Kemal İskender'den tedbir alınmasını istediler.

ÖZEL GÜVENLİK OLMAZ
Mustafa Baş'la Salih Kapusuz dün öğleden sonra ziyaret ettikleri Gür ile İskender'e, "Kongre salonu açılmadan önce salona kimsenin alınmaması konusunda yardımcı olun" dediler. Mustafa Baş, SABAH'ın sorusu üzerine, "Bazı kişilerin özel görevli adı altında içeri alınacakları yönündeki, aldığımız bilgileri aktardık kendilerine düşen tedbirleri alacaklarını bize aktardılar" dedi.

KONYA'DAN 3 BİN KİŞİ
Erbakan Hoca'nın ve FP'nin kalesi Konya'dan ise görevlendirilmek ve propaganda yapmak üzere 3 bin partilinin getirileceği iddia edildi.

Yenilikçiler, MGV'liler ile Konyalı gençlerin Yenilikçi delege ve taraftarlar üzerinde psikolojik baskı yapmasından endişe duyarken, bu tür bir salon markajının kongrede olası gerginliklerde tatsız sonuçlara yol açmasından endişe ediyor.

Haremlik-selamlık uyarısı
Kongreye 10 bin civarında davetli bekleniyor. ASKİ Spor Salonu'nda yapılacak kongreye gelecek partililere de teşkilatları aracılığıyla ilginç bir telkinde bulunulduğu öğrenildi: "Salonda haremlik-selamlık görüntüsü vermemeye gayret gösterin. Eşlerinizle yan yana oturmanızda sakınca yok." Bu telkine rağmen salonda "haremlik-selamlık" uygulamasının süreceği tahmin ediliyor.

Rakamlarla FP Kongresi
FP'NİN yarın yapılacak ilk büyük kongresine ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı. İşte FP kongresinden bazı rakamlar:

* Kongre yaklaşık 50 milyar liraya mal olacak. Bu rakama salon organizasyonundan, delegelerin misafir edilmesine ve çanta dağıtılmasına kadar harcamalar dahil.

* Davetliler yaklaşık 60 ton su tüketecek.

* Kongreye delegelerle birlikte 30 bin kişinin katılması bekleniyor. Ancak 20 bin kumanya hazırlanıyor.

* Bin 88'i seçilmiş, bin 236 delege bu ilk kongrede oy kullanacak.

* 2 genel başkan adayı, 3 ayrı genel idare kurulu listesi çıkacak.

* Salonun içerisine ve dışarısına dev ekranlar yerleştirilirken ünlü "Kara Tren" türküsünü dillere düşüren halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz da, 7 bölgede meşhur olan 7 türkü seslendirecek.

* Partinin en önemli karar organı Genel İdare Kurulu'nun 50 üyesi ile karar mekanizmasında yer almayan Danışma Meclisi'nin 50 üyesi seçilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır