kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ambulansta mucize
Bir trafik magandasının çarptığı ve tüm hayati fonksiyonları duran küçük çocuk ambulansın içinde yaşama döndürüldü

GEBZE Bayramoğlu İstiklal Caddesi Larnaka Sokak'ta oturan 6 yaşındaki Hakan Demircan, arkadaşlarıyla misket oynarken hızla gelen bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Küçük Hakan hemen Osmangazi Tıp Merkezi'ne kaldırıldı, ancak durumu ağır olduğu için Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

YOLDA KALBİ DURDU
Küçük çocuğun ölmek üzere olduğunu gören ambulans şoförü Eyüp Kılıç bütün gücüyle gaza yüklenirken, sağlık görevlileri Pınar Eroğlu ile Nilgün Aktaş ise Hakan'a zamanla yarışarak müdahale ediyorlardı. Tuzla'ya yaklaştıklarında küçük çocuğun tüm yaşam fonksiyonları birden duruverdi. Fakat sağlık görevlilerinin pes etmeye niyeti yoktu. Tıbben ölen Hakan'ı yeniden hayata döndürmek için ne gerekiyorsa yapmaya devam ettiler.

GAYRETLİ ÇALIŞMA
Yapılan kalp masajı bir süre sonra sonuç verdi ve Hakan Demircan tekrar nefes almaya başladı. Bunun üzerine Pınar Eroğlu ve Nilgün Aktaş daha da gayretli çalışmaya başladı. Bu arada ambulans şoförü Eyüp Kılıç da kaza yapması pahasına son hızla küçük çocuğu hastaneye yetiştirdi. Beyninde ağır hasar tespit edilen Hakan Demircan hemen ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyattan sonra küçük çocuk başta ambulans personeli olmak üzere herkesin özverili çalışması sonucu hayata döndürülmüştü...

CİHAT MAT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır