kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İdamdan kurtuluşu kalmadı
Çocukluğunda bir mobilyacının tacizine uğradığı için intikam amacıyla 3 mobilyacıyı öldüren Seyit Ahmet Demirci hakkında Adli Tıp Genel Kurulu "akıllı" raporu verdi

SEYİT Ahmet Demirci, müşteri gibi gittiği 3 mobilya dükkanının sahiplerini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandığında kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Demirci duruşmalarda, özellikle mobilyacıları öldürmesine gerekçe olarak, çocukluğunda bir mobilyacı tarafından uğradığı tacizi gösterdi.

MAHKEME RAPOR İSTEDİ
Demirci'yi 3 kez idam talebiyle yargılayan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ruh sağlığının araştırılması için Demirci'yi önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevketti. Buradan gelen rapor pozitifti. Yani Demirci "akıllı" çıkmıştı. Mahkeme bu kez Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu'nun görüşünü aldı. Kurul da Demirci'nin deli olmadığı konusunda rapor verdi.

İDAM CEZASI VERİLEBİLİR
Bu kararı da yeterli görmeyen mahkeme heyeti sanığı son olarak Adli Tıp Genel Kurulu'na sevketti. Adli Tıp Genel Kurulu da Demirci'nin "akıllı" olduğuna dair rapor verince, sanık hakkında istenen idam cezasının verilmesi için ortada bir engel kalmadı.

PERİHAN YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır