kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şile'de talanı durdurdum
Başkan İhsan Çayıroğlu "Geçen dönem seçim kaybetmeme neden olan rant çevrelerinin arazileri yağmalamasına izin vermedim" diyor

BİR dönem aradan sonra yeniden Şile Belediye Başkanı seçilen İhsan Çayıroğlu, koltuğa oturduğunda personel sayısı 100'den 260'a çıkarılmış, 2.5 trilyon borcu bulunan bir kurum devraldığını hatırlatarak, "İlk günden bu yana borç ödüyorum" diyor. Rantı yüksek olduğu için kıyıdaki arazilerin bazı çevrelerinin iştahını kabarttığını söyleyen Başkan Çayıroğlu, "Ne yazık ki bizden önce imar planlarında keyfi değişiklikler yapılmış. Ancak artık Şile'de planlar uygulanacak. Tekrar göreve geldiğimden bu yana arazilerin yağmalanmasına kesinlikle izin vermedim" diye konuşuyor ve ekliyor: "Beni başkanlıktan eden bu rant çevresine karşı mücadelem sürecek."

Asıl mesleği eczacılık olan Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı diğer hedeflerini de şöyle sıralıyor:

RESTORASYONLAR
Şile doğal SİT alanı. Burada korunması gereken tam 163 adet kültür varlığımız var. Biz belediye olarak bunların hepsinin restore edilmesi için geniş kapsamlı uygulama başlattık. Kültür sarayı projemiz hazır. 4 yıl içinde bu projeyi gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarfedeceğiz. Bunun için çeşitli çevrelerden destek bekliyoruz.

ŞİLE YOLU BİTİYOR
Uzun zamandır yapımı süren Şile-İstanbul yolunun sadece 4 kilometrelik bir bölümü kaldı. Önemli olan bu yola başlanmasıydı. Çalışmalar hızla devam ediyor. Büyük ihtimalle Haziran ayında yol bitecek ve hizmete açılacak. Şile-İstanbul yolculuğu 30 dakika olacak. İstanbul'da yaşayanlar stres atmak için Şile'ye akın edecek.

YENİ TERMİNAL
Şile'ye yeni terminal binası kurmak için çalışmalar başlattık. Projesi hazır. Yer belirlendi ve tahsisler yapıldı. İller Bankası ile anlaştık. 2 yıl içinde bu proje gerçekleşecek. Böylece ulaşım alanında hizmet veren esnafımız önemli bir sıkıntıdan kurtulacak. Yolcular rahat edecek. Bu proje ile Şile'de büyük bir eksiklik son bulacak.

BELEDİYE BİNASI
Depremde hasar gören belediye binasını, bir yıl için baştan aşağıya yeniledik. 19 Mayıs'ta bu binaya taşınacağız. Halkımız artık belediye hizmetleriyle ilgili sıkıntı yaşamayacak. Halkımızın da talancılara karşı yanımızda olmasını istiyoruz.

ÇAYIROĞLU: "İLÇEYİ ÖRNEK TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ"

YAT LİMANI PROJESİ
Balıkçı barınağı zamanında gereğinden çok büyük yapılmış. Buranın sadece 10'da 2'si kullanılıyor. 10'da 8'i ise boş ve atıl olarak duruyor. Karadeniz'de balıkçılık artık bittiğinden biz burayı yat limanına dönüştürmek için çalışma başlattık.

ÜNİVERSİTE GELİYOR
Geçen dönem buraya iki üniversitenin gelmesi için girişim başlattık. Amacımız turizm okulunun hayata geçmesiydi. Ancak siyaset buna engel oldu. Şimdi Işık Üniversitesi Şile'ye kampüs olarak yerleşecek. Tahsis işlemleri tamamıyla bitti.

YENİ SPOR TESİSİ
Turizm Bakanlığı Türkiye'de 4 tane gençlik kampı uygulaması başlattı. Bu kamplardan biri de Şile'de kurulmaya başlandı ancak geçen dönem bu kamp lağvedildi. Geçenlerde Vali Bey ile görüştük. Bu alana eğitim ve spor tesisleri yapmak istiyoruz.

FİLM PLATOSU
1992 yılında Şile'ye film platoları temelini attık. Sonra hükümet krizinden dolayı bu projemizi gerçekleştiremedik. Bu projeyi yeniden hayata geçireceğiz. Buradan hem belediyeye gelir temin edeceğiz, hem de Şile'nin tanıtımını yapacağız.

Dolgu alanına yeni bir proje uygulamasına başladık. Gezi ve spor alanları, çay bahçeleri ile barlar bulunacak. 200 milyar lira harcayarak burasını Şile'ye kazandıracağız. Belediye önemli miktarda gelir elde edecek.

Vadi Parkı
Şehir merkezindeki Vadi Parkı'nı biz yaptık. Bu park 1994 yılında söküldü ve yerine LPG deposu konuldu ayrıca foseptik boşaltma yeri olarak kullanıldı. Burayı yeniden düzenleyerek tekrar parka dönüştüreceğiz.

Yüzme havuzu
2 dönüme kurulu kapalı spor tesisimiz var. Buraya yarı olimpik bir yüzme havuzu yapacağız. Ayrıca 4 tenis kortu kuracağız. Şile'deki spor tesislerinin sayısı artacak. Çünkü şu anda oldukça yetersiz.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır