kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Leventliler'den piknikli protesto
MAHALLELERİNİN barlardan arındırılmasını isteyen Leventliler; sloganların atıldığı, yetkililerin istifaya davet edildiği klasik eylemlerin aksine protesto için ilginç bir yöntemi tercih ettiler.

Çağdaş Levent Derneği önceliğinde gerçekleştirilen organizasyonda biraya gelen Leventliler, mahallelerinin nasıl kurtulacçağını tartıştılar..

BU arada, pişirdikleri pasta, börek ve kurabiyelerle kahvaltı edip, müzik dinlediler. Leventliler ayrıca dernek yararına satılan eşyalardan Anneler Günü için seçimler yaptılar, kurulan tezgahlardan bahçeleri için bitkiler aldılar. Mahallelerinin betonlaşmasına ve barlarla dolmasına karşı düzenledikleri "protesto"yu çok keyifli bir piknik havasında geçirdiler...

Leventliler ne istiyor?
Levent, ticari amaçlar için değil, bu semti yaşam yeri olarak seçmiş olan sakinlerinin en doğal hakkı olan, nezih bir konut bölgesi olarak kullanılmalı.

Altyapısı kesinlikle uygun olmadığından, çevresine güneşi kesen ve hava kirliliğini arttıran gökdelen yapımına son verilmeli.

Levent Mahallesi'nin bütününde yeniden trafik düzenlemesi yapılarak, kilitlenme noktasına gelen trafik tıkanıklığı düzeltilmeli.

Konut alanı olarak kullanılan dar sokaklarda, akıl almaz boyutlara ulaşan otopark işgaline, belirli iş ve eğlence yerlerinin çevresindeki kahya anarşisine, cezai ve caydırıcı önlemler alınarak son verilmeli.

Bar, lokanta ve benzeri eğlence yerlerinden gece geç vakitlere kadar yayılan rahatsız edici gürültü ve kokular, ilgili resmi kuruluşlar tarafından denetlenerek, gerekli cezai müeyyideler uygulanmalı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır