kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MİT albümünden üç İranlı saptandı
Suikast sanıkları MİT'in "sakıncalı şahıslar" albümünden 3 İran ajanını tanıdı. Diğer 2 ajanın ise eşkali tespit edildi.

MUMCU suikastına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 9 sanığın sorguları sürüyor. Dün sanıklara MİT'in "İran uyruklu sakıncalı kişiler albümü" gösterildi. Albümde suikasta karışan Muhsin Karger Azad, Mehdi Semsar ve Muhammed Rıza Behruz Maneç'in isim ve fotoğrafları belirlendi. Sokak keşfinde ve bombayı yerleştirenler arasında Mehdi ve Muhammed'in bulunduğu da kesinleşti. Arabada kalan şoför ile bombayı koyan Ali sahte adlı İranlı'nın kimliği ise belirlenemedi. Yetkililer, "Bu 2 kişinin eşkalini belirledik. Bunlar bomba ile ülkeye giren İran gizli servisi SAVAMA ajanı. Olaydan kısa süre önce sahte kimlikle girip bomba yerleştirildikten hemen sonra çıkmışlar" dediler.

GÖZALTILAR 134'E ÇIKTI
Öte yandan, Yusuf Karakuş ve Abdülhamit Çelik'e yaptırılan tatbikatı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, "Herkes adamların anlattıklarını gördü. Sanıyorum kimsenin şüphesi kalmamıştır" dedi.

Tevhid ve Selam grubuna yönelik operasyonlarda gözaltı sayısı 134'e yükseldi. Adliyeye sevk edilen 43 sanıktan 30'u tutuklandı, 13'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Ünsal ERGEL

DGM "Terörist değil" demiş!
MUMCU suikastında gözcülük yaptığı iddiasıysa yakalanan Abdülhamit Çelik, 20 Şubat 1996'da öldürülen rejim muhalifi İranlılar Ali Panah Moradi ve Jovkar Javdan'ın katil zanlısı olduğu gerekçesiyle 8 Nisan 1996'da gözaltına alındı. Hizbullah militanı Çelik, sorgusunda İran'da eğitim aldığını belirterek 2 İranlı'nın öldürülmesinde Ali Horasani adlı SAVAMA ajanına yardımcı olduğunu da itiraf etti.

İfadesinde, Türkiye'deki laik rejimi yıkmak için silahlı mücadele taraftarı olduğunu söyleyen Çelik'in dosyası İstanbul DGM'ye gönderildi. Ancak, DGM Savcısı İrfan Özliyen, Çelik'in eylemlerini anayasal düzeni yıkmaya yönelik bulmadı ve "terör örgütü bağlantısı saptanamadığı" gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi. Çelik, açılan "adam öldürmeye yardımcı olmak" davasından ise beraat etti.

Türkan HİÇYILMAZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır