kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mektup yüzleştirmesi
İstanbul Beykoz'daki Hizbullah baskınında ele geçirilen 'mektup' için Yusuf Karakuş, Bandırma Cezaevi'nde yatan kayınbiraderi Murat Filiz ile yüzleştirildi

UĞUR Mumcu cinayetinin katil zanlısı Yusuf Karakuş ile Hizbullah sanığı olarak Bandırma Cezaevi'nde yatan kayınbiraderi Murat Filiz yüzleştirildi. Filiz'e, Beykoz'daki villada ele geçirilen ve Mumcu cinayetinde ilk ipuçlarını içeren mektubun Karakuş, tarafından kendisine verilip verilmediği soruldu.

Karakuş dün yoğun güvenlik önlemleri altında polis helikopteri ile Bandırma'ya getirildi. Murat Filiz de bu arada Bandırma Adliyesi'ne getirildi. Adliye Binası'nda Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak ve DGM Savcısı Hamza Keleş'in huzurunda Murat Filiz ve Yusuf Karakuş yüzleştirildi.

"OLAYLA İLGİM YOK"
Filiz yaklaşık 1.5 saat süren yüzleştirme sırasında DGM savcısı Hamza Keleş'in, "Mumcu cinayeti hakkında neler biliyorsun?" sorusunu, "Cinayeti kimlerin işlediğini bilmiyorum. Benim bu olayla ilgim yok. Eniştem Yusuf Karakuş'un cinayetine katıldığından da haberdar değilim" diye yanıtladı.

Polis, Hizbullah operasyonunda Beykoz'da yaptığı operasyonda villada Yusuf Karakuş'un mektubunu ele geçirmişti. Uğur Mumcu cinayetinin çözümüne giden yolda ilk ışıkları veren mektubu Yusuf Karakuş ifadesinde yazdığını kabul etmişti.

Karakuş ifadesinde özgeçmişini içeren mektubu Murat Filiz'e verdiğini söylemişti. Yusuf Karakuş'un, Uğur Mumcu'nun katledildiği 1993 yılında, kayınbiraderi olan Murat Filiz'in evinde bir süre kaldığı ortaya çıkmıştı.

"BUNLAR TEZGAH"
Yaklaşık 1.5 saat süren yüzleştirmenin ardından adliye binasından çıkarılan Murat Filiz, cezaevine götürülmek üzere araca bindirilirken, "Bunların hepsi tezgah, düzmece" diye bağırdı. Karakuş ise yüzleştirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında yaya olarak 100 metre uzaklıktaki Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Burada bir süre bekletilen Karakuş, daha sonra sivil bir araca bindirilerek Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne, oradan da polis helikopteriyle Ankara'ya götürüldü.

Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş ve sorgulamaya katılan güvenlik görevlileri de aynı helikopterle Ankara'ya geri döndü

. Esin BAL-Yavuz ÖZGÜNAY- İbrahim ÖGE-Engin ARICAN (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır