kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Deprem uykuda yakaladı
Osmaniye'de dün saat 06.01'de meydana gelen 4.8'lik deprem korkuttu. Balkon ve pencerelerden atlayan 12 kişi yaralandı. Bazı evlerde ve 2 camide hasar meydana geldi.

DEPREM yine korkuttu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve deprem Araştırma Enstitüsü'nün açıklamasına göre, merkez üssü Osmaniye'nin 12 kilometre dışı olan sarsıntının şiddeti 4.8 olarak açıklandı.

Deprem, uykuda yakaladığı Osmaniyeliler'in paniğe kapılmasına neden oldu. 13 yaşındaki Nilgün Kırlı, evlerinin üçüncü katından atlayınca ayakları kırıldı. Depremde Özhan Karaaslan, Aydın Gül, Ahmet Yumuşak, Yasin Eroğlu, Erhan Şahin, Hatice Akın, Nebahat Özdemir, Ali Mizan, Mihriban Alçı, Erdal Yamacı ve Tuğba Karcı çeşitli yerlerinden yaralanarak Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Osmaniye Valiliği tarafından kurulan hasar tespit komisyonu çalışmalara başladı.

EVLERİN DUVARLARI ÇATLADI
Osmaniye Valisi Ümit Karahan, deprem sonrası hayatın normale döndüğünü belirterek, "Can kaybı olmaması bizi sevindirdi" dedi. Osmaniye Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat da evleri hasar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Deprem sırasında bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluşurken, Zafer ve Alibeyli camilerinin minarelerinde hasar meydana geldi. Sarsıntı çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Menderes KARA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır