kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komiklik yapayım derken göz çıkardı
Yılmaz Erdoğan askerken, er gazinosuna televizyon hediye etti. Terhis olunca, "Teleteksi yok diye beğenmediler, yenisini aldık, erden komutanına kadar borsayı izliyorlardı" dedi. Komutanlar kızdı. Televizyon paketlendi. Şimdi adresine postalanacak.

KOMEDYEN Yılmaz Erdoğan, bir gazetede yayınlanan, "Askerde arkadaşlara hediye bir televizyon almıştım. Teleteksi yok diye beğenmediler. Gittik yenisini aldık, sabahtan akşama kadar erden komutanına kadar borsayı izliyorlardı" sözleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tepkisini çekti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Kütahya Er Eğitim Tugayı, Yılmaz Erdoğan'ın Haziran 1998'de aldığı 55 ekran televizyonu, paketlettirip Erdoğan'ın adresine göndermeyi kararlaştırdı.

Üst düzey bir askeri yetkili "Er Eğitim tugaylarında erler, temel askerlik kurallarını öğrenmek için eğitim yaparlar. Televizyon izlemez ve borsa oynamaz. Televizyon ancak eğitimlerden artan zamanlarda, fırsat olursa izlenebilir" diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yaptığı inceleme ve araştırmanın sonucuna göre Yılmaz Erdoğan 1 Haziran-3 Temmuz 1998 günlerinde Kütahya Er Eğitim Tugayı'nda bulundu. Erdoğan, 25 Haziran'da başlayan Dünya Kupası finallerinden önce erbaş ve erlerin gazinosundaki 31 ekran televizyonun küçük olması nedeniyle arkadaşlarına, "Gazinoya bir televizyon alayım da maçları daha iyi izleyin" dedi.

ERDOĞAN AMERİKA'DA
Yılmaz'ın aldığı 55 ekran televizyon için birlik komutanlarından herhangi bir talep ya da öneri götürülmediği vurgulanırken Erdoğan'ın sözlerinin kendilerine sorulması üzerine, "Beynimizden vurulmuşa döndük" diye tepki gösterdikleri öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın talimatı üzerine Kütahya Er Eğitim Tugay Komutanlığı Erdoğan'ın aldığı 55 ekran televizyonu paketleyerek, adresine göndermek istedi. Ancak yapılan araştırmalar sonucu Yılmaz Erdoğan'ın Amerika'da olduğu öğrenildi. Televizyonun Erdoğan Amerika'dan dönünce adresine gönderileceği kaydedildi.

Yılmaz Erdoğan, Kütahya Er Eğitim Tugayı'ndaki temel askerlik eğitiminden sonra askerliğinin kalan süresini İstanbul'da Hava Harp Okulu'nda tamamlamış ve 20 Nisan 1999'da terhis olmuştu.

Mahmut BULUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır