kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Fiat'ın Başkanı Ankara'da
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç Fiat Başkanı Paolo Canterelli'yi Başbakan Bülent Ecevit ile tanıştırdı. Başbakanlık Merkez Bina'da yaklaşık yarım saat süren kabul, basına kapalı yapıldı. Rahmi Koç, kabulün ardından Başbakanlık binasından ayrılırken yaptığı açıklamada, Fiat Başkanı Paolo Canterelli'yi Başbakan Ecevit ile tanıştırmak amacıyla Başbakanlığa geldiklerini söyledi. Koç, "Fiat Başkanı geldi. Başbakan'a getirdik, tanıştırdık. Türkiye'ye olan yatırımlarını, yeni modellerini, ihracat programlarını verdiler. Başbakan çok memnun oldu" dedi.

Emlakbank günde 105 konut sattı
EMLAK Bankası, önceki gün başlattığı ön ödemeli satış kampanyası çerçevesinde bir günde, 11.7 trilyon Türk Lirası değerinde 105 adet konut ve işyeri satışı yaptı. Kampanya çerçevesinde 3 değişik kredi kullandırıldı. Ataşehir, Bahçeşehir, Bilkent ve Mavişehir projelerinde 10 milyar TL, Mimaroba, Sinanoba ve Ümitkent projelerinde 5 milyar TL ön ödeme alındı. Peşinatın yatırılması için 18 Temmuz tarihine kadar ödemesiz dönem verildi, kredi taksitlerinin 21 Ağustos tarihinden itibaren başlatılacağı belirtildi.

"Çılgın dolar kendisi düşer"
IMF eski Başkanı Michael Camdessus, "çılgın dolar" karşısında Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) euroya destek için müdahale etmesine gerek olmadığını belirtti. Camdessus, günlük ekonomi gazetesi Expasion'a yaptığı açıklamada, zayıf euronun euro bölgesi ülkelerinden daha çok ABD için sorun olduğunu belirtti. "ECB durduğu yerde durmalıdır" diyen Camdessus, doların doğal olarak düşüşe geçeceğini de öne sürdü.

Standart Bank London da geldi
YABANCI bankaların Türkiye'ye ilgisi sürüyor. Barclays Bank'tan sonra Standard Bank London'ın İstanbul Temsilcilik Ofisi de resmen faaliyete geçti. Standard Bank Group Yönetim Kurulu Başkanı Conrad Strauss, iki yıldan bu yana Türkiye'ye ilgi gösterdiklerini vurgulayarak, İstanbul'da temsilcilik açmaktan büyük memnunluk duyduklarını söyledi. İstanbul Ofisi Genel Müdürü Scott Branch da, bugüne kadar tek başlarına ya da sendikasyon kredileri şeklinde Türkiye'ye kaynak aktardıklarını hatırlatarak İstanbul ofisinin, Balkanlar, Kafkaslar ve Doğu Akdeniz'e yayılmak için bir üs olacağını söyledi.

Finansbank'tan "aktif" büyüme
Finansbank'ın yılın ilk 3 ayındaki net kârı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 62 oranında artışla 22.8 trilyon lira olarak gerçekleşti. Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, yaptığı yazılı açıklamada, bankanın 3 aylık brüt karının yüzde 48 artışla 30.3 trilyon liraya yükseldiğini bildirdi. Finansbank'ın toplam özkaynaklarının yüzde 88 büyüyerek 171.5 trilyon liraya ulaştığı vurgulayan Umut, özellikle bireysel bankacılıktaki büyümeye paralel olarak müşteri mevduatının da 373.4 trilyon liraya çıktığını kaydetti. Onur Umut, 31 Mart 1999'da 65 olan şube sayısının da 10'u mağaza içi şube olmak üzere 105'e ulaştığını belirtti.

SPK'dan üç halka arza onay
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Altınyağ Kombinaları, Zorlu Enereji Elektrik Üretimi Otoproduüktör Grubu ve Sınai Yatırım Bankası'nın Halka arz edilecek hisse senetlerini kayda aldı. SPK haftalık bültenine göre, sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek Altınyağ Kombinaları'nın 673.9 milyar liralık nominal hisseleri 8.2-8.5 milyon fiyat aralığında belirlenecek fiyattan Koç Menkul Değerler lidirliğinde oluşan konsorsiyum tarafından halka açılacak.

Şekerbank'ın üç aylık net kârı azaldı
Şekerbank, yılın ilk çeyreğinde 2 trilyon 117 milyar 389 milyon lira kâr elde etti. Şekerbank'tan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen bağımsız denetimden geçmemiş gelir tablolarına göre, bankanın geçen yılın aynı dönemindeki net karı 2 trilyon 555 milyar 343 milyon lira olmuştu.

Aygaz'a en başarılı LPG şirketi ödülü
LPG sektörünün öncü kuruluşlarından Aygaz, "En başarılı LPG şirketi" ödülünün sahibi oldu. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Petroleum Turkey 99 Başarı Ödülleri" kapsamında verilen ödül, 4'üncü Uluslararası Petrol, Gaz ve Servis Ekipmanları Fuarı Petroleum 2000'in üçüncü gününde düzenlenen bir törende, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer tarafından Aygaz Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sinan Özman'a verildi.

TPAO Karadeniz'de petrol arayacak
Türkİye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Demirağ, Karadeniz'de BP-Amoco ile Akdeniz'de de ABD kökenli El Paso ile yeni sondaj çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Demirağ, "Karadeniz keşfedilmemiş bir incidir ve bu inci 2 bin metre derin suların altında gizlenmektedir" dedi. Demirağ, "Bizim öncelikli hedefimiz Doğu Karadeniz Bölgesi adını verdiğimiz Türkiye-Gürcistan sınırı dolayındaki sahadır. Bu bölgeden çok umutluyuz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır