kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fiesta Ghia piyasada
Ford'un yenilenen Fiesta serisinin en lüks versiyonu Ghia, Ford Otosan yetkili satıcılarında satışa sunuldu. 16V Zetec motoru, geliştirilmiş süspansiyonu, sürüş dinamiği ve konforu yüksek donanımıyla öne çıkan Ghia için 8 milyar 83 milyon liralık anahtar teslim fiyat belirlendi.

Alüminyun alaşımlı jantlar, gövde rengi tamponlar ve dikiz aynaları, ön sis lambaları ile daha çekici hale gelen Fiesta Ghia'nın standart donanımında klima, polen filtresi, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yüksekliği ayarlanabilir sürücü koltuğu, elektrikli ön camlar, harita okuma lambası, hidrolik direksiyon, uzaktan kumandalı merkezi kilit yer alıyor.

Ayrıca, sürücü ve yan havayastıkları, immobilizer, arka koltuk baş dayanakları otomobilde maksimum güvenlik sağlıyor. Ahşap görünümlü ön konsol ve bu konsolu tamamlayan radyo/cd çalar, deri direksiyon simidi, krom kapı giriş basamağı gibi ayrıntılar da Ghia'nın göze çarpan detaylarını oluşturuyor.

Bu arada dünyanın iki numaralı otomotiv üreticisi Ford'un, zarar eden Avrupa bölümünü kâra geçirebilmek için İngiltere'deki en büyük montaj tesisinde bin 900 kişinin işine son vereceği bildirildi.

İŞÇİ ÇIKARIMI
Şirketten yapılan açıklamada, Londra'nın doğusunda Dagenham tesisinde işten çıkarmaların 2002 yılına dek tamamlanacağı, ancak, aynı sürede, buradaki dizel motor fabrikasına yeni 500 işçi alınacağından, işten çıkarılanların gerçek sayısının bin 400'de kalacağı belirtildi. Ford'un İngiltere genelinde çalıştırdığı işçi sayısı 21 bine ulaşırken, bu ülkedeki en büyük tesisi olan Dagenham'da 8 bin kişi çalışıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır