kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kavi: Sanayide icraat zamanı
Ülkenin sadece ekonomik değil, sosyal boyutta da arkasına iyi bir rüzgar aldığını söyleyen Kavi, herkesi el ele vermeye çağırdı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal boyutlarda arkasına iyi bir rüzgar aldığını, bütün çevrelerin el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Kavi başkanlığındaki 51 kişilik İSO heyeti, incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti. Kayseri Valisi Nihat Canpolat'ı ziyaret eden Kavi, sanayicilerin son 20 yılı çok zor şartlar altında geçirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Her zor koşulun biraz maliyeti ağır olmakla beraber bir öğretisi vardır. Bu süreçte var olabilmeyi, ayakta durabilmeyi öğrendik. Dünya pazarlarının ne olduğunu, rekabetin neleri gerektirdiğini kavradık. Şimdi bunları hayata geçirebilmemiz gerekir. Siyaset açısından bu istikrarı çok uzun süre sonra yakalamış görüyoruz."

Yeni bölge arayışı
Kavi, Türkiye'de ciddi bir rekabet arayışı olduğunu, bu nedenle yatırım bölgeleri keşfetmek istediklerini belirterek, "Marmara Bölgesi'ndeki gelişmelerle Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirmesi artık mümkün değil. İller arasında rekabet yok. Oysa Avrupa'da bölgeler yatırım çekmek için birbirleriyle yarışıyor" dedi.

'İş alemi sizi hep örnek almıştır'
KAYSERİ Valisi Nihat Canpolat'ı ziyaret eden Hüsamettin Kavi, Türkiye düzeyinde Kayseri'nin üretkenlik, sosyal doku, iş alemi olarak ayrı bir özelliği olduğunu belirterek, "iş alemi her zaman Kayserili meslektaşlarını örnek almıştır" dedi.

Kavi, ekonomik gelişmenin yüzde
60-70 enflasyon, bunun üzerindeki faizle olamayacağını vurgulayarak, "rekabet etmemiz gereken ülkelerde faiz ve enflasyon oranları ne ise bizde de aynı olmalı. Onların birikim, yatırımlarını İstanbul ve Kayseri'ye çekmek için benzer ortam sunmalıyız" dedi. Vali Canpolat da, Türk sanayisinde Kayseri'nin önemine işaret ederek, "Kayseri her zaman izlenir. Anadolu'da her zaman dikkate alınır" dedi.

Kayseri'ye yatırım daveti
KAYSERİ Sanayi Odası Başkanı Mustafa Çapar İstanbullu sanayicilerle yaptığı toplantıda , Kayserili girişimcilerin belli bir noktadan sonra İstanbul'a taşındığından yakındı. Çapar, ilin yatırım için yeniden cazip hale getirilmesi için çalıştıklarını belirterek, işadamlarını Kayseri'ye yatırım yapmaya davet etti. Çapar, "Sabancı ve Kibar Holding'e resmi davetiye gönderdik. Olumlu cevap aldık. Kibar Holding'in otobüs üretme planı var. Biz onlara bedava arsa verebileceğimizi söyledik" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır