kapat

13.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Korkunç yangın
Los Alamos'taki dev yangın bir türlü kontrol altına alınamıyor. Halk bölgeyi boşaltıyor. Rusya iki özel uçakla yardıma koştu.

AMERİKA'NIN Los Alamos kentindeki (New Mexico eyaleti) yangını kontrol altına almak henüz mümkün olmadı. Kentteki Ulusal Park yetkililerinin, çalılık bölgeyi temizlemek için ateşe vermesinin ardından, saatte 100 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarın yaydığı yangın, büyük bir hızla ilerliyor. Şimdiye kadar 260 evin ve birçok otomobilin kül olduğu yangında, 25 bin kişi bölgeyi boşalttı. Çevredeki yerleşimler de boşaltılıyor. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, 44 ton su taşıyabilen Il-76MDP tipi iki dev yangın uçağını bölgeye gönderdi.

UÇAK DÜŞSE DAYANIR
En büyük tehlikeyi ise nükleer silahların geliştirildiği Los Alamos Ulusal Laboratuvarları oluşturuyor. Alevler binaların 300 metre yakınına kadar ilerledi. Ancak yetkililer, plütonyum ve diğer kimyasalların özel sığınaklarda saklandığını ve bu sığınakların, bir Boeing 747'nin çarpmasına bile dayanıklı olduğunu açıkladı. 11 bin kişinin çalıştığı laboratuvar, geçici bir süre için kapatıldı. Bu arada hakkında soruşturma açılan park müdürü Roy Weaver açığa alındı.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır