kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Emniyet'le MHP'nin söz düellosu
MHP parti yönetimi, "Savcıları göreve çağıran" Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'i "nezaketsizlikle" suçladı.

MHP'lİ Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için gittiği Meclis'te yaşanan arbede ve iki koruma polisinin MHP milletvekillerince dövülmesi Emniyet teşkilatı ile MHP'yi karşı karşıya getirdi.

Emniyet mensupları olayın ardından partinin telefon ve fakslarına tepki yağdırdılar. MHP'liler ise Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'in, "Polise kalkan el, devlete kalkmış demektir. Umarım MHP'liler pişman olmuştur. Savcılar olayla ilgili gereğini yapacaktır" sözlerine tepki gösterdiler ve "nezaketsizlikle" suçladılar.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Uçaş, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç'in uslübunu "nezaketsiz" bulduğunu belirterek "Sayın Genç bir bürokrattir. Asli görevi polisleri eğitmek ve koruma yapmalarını sağlamaktır. Siyasilerin işine karışmasa iyi olur" dedi. Genç'ten olayı iyi araştırmasını isteyen Uçaş, şunları söyledi:

"MHP bu konularda tecrübelidir. Polis camiasına yanlış yapma gibi düşüncesi yoktur. Sayın Genç'in uslübu nezaket sınırlarını aşmıştır. Savcıları göreve çağırmak onun işi değildir."

İNCELEME BAŞLADI
Öte yandan, Somuncuoğlu ve kavgaya neden olan milletvekilleri hakkındaki disiplin incelemesi başladı. MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgi, ön incelemeyi yapmak üzere görevlendirildi. Ön inceleme raporunu inceleyecek olan Grup Disiplin Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu, Müşterek Disiplin Kurulu'nu oluşturarak, gelişmeleri genel merkez yönetimine bildirecek.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır