kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Adalet istiyoruz
Anayasa Mahkemesi Başkanı Sezer'in cumhurbaşkanı seçileceği beklentisi Batı'da çok olumlu yankılar yarattı. Bu desteğin sebepleri, iç kamuoyunun beklentileri ile de örtüşüyor. TBMM Başkanvekili ve Anayasa Uyum Komisyonu Başkanı Nejat Arseven haklıdır:

ÇETİN ALTAN
Harun Reşit, Auguste Comte, Karl Marx...
5. Abbasi Halifesi Harun Reşit, aynı zamanda bir zenginlik simgesi olarak geçmiştir dünya tarihine... Rahmetli Refi Cevat, dünya tarihine bir zenginlik simgesi olarak da geçmiş Harun Reşit'in, "hayat zevki" anlayışını yansıtan bir anektodu tekrarlardı arada sırada.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Galiba olgunlaşıyoruz
Delikanlı heyecanları ve delişmen atakları geride bırakıp olgunluk dönemine giren insanlar gibi, demokrasiler de olgunlaşabiliyor.

NECATİ DOĞRU
Aşkını yitirmiş midye!
Midyelerin hayatı da cumhurbaşkanlığı kadar önemlidir. Hatta daha önemlidir. Denizleri katledilmiş bir ülkeye cumhurbaşkanı seçmek, denizleri yaşayan, zenginlik, güzellik, servet, mutluluk üretmeye devam eden bir ülkeye cumhurbaşkanı seçmek arasındaki fark kadar önemlidir.

AHMET VARDAR
Arsasını sahtekarlardan kurtardı ama belediyeye kaptırdı
Yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın artık neden Türkiye'de yatırım yapmadığını merak ediyorsanız, size çok güzel bir misal vereceğim.

MURAT BİRSEL
Neden TL'den altı sıfır atılacak...
Ankara- Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel "TL"den altı sıfır atmayı yeniden gündeme getirdi, ortalık karıştı. Aslında fikir çoktandır kafalarda, emareleri bile var....

HINCAL ULUÇ
Fazıl Say'ı seyrettim!..
"Yahu Fazıl say piyanist.. Piyanist seyredilmez, dinlenir" diyenlerdenseniz yanılıyorsunuz.. Eğer o piyanistin adı Fazıl Say ise, gözlerinizin algıladığı, kulaklarınızınkinden çok fazla olur..

SELAHATTİN DUMAN
Köşkümüzün önü, uzar gider halka halka..
Protokol halkaları, cumhurbaşkanlarının askeri törenlerde nereye dikileceğini gösterir.. Sistem bir cumhurbaşkanının kendi başına nereye dikilmesi icap ettiğini düşünemeyecek olmasından hareket edip, bu halkaları icat etmiştir..

CENGİZ ÇANDAR
TBMM, geri dönüyor
Türkiye, uzun yıllardır ilk kez doğru dürüst bir Cumhurbaşkanı seçimi yaşıyor. İlk tur oylamanın manzarası ve sonuçları, son derece sağlıklı bir tabloyu ortaya koyuyor.

NEBİL ÖZGENTÜRK
Aslolan hayattır!
Hayatın ayrıntılarında dolaşacağız bugün.. Gündemin biraz ötesine çıkacağız.. Nostaljik bir yolculuk yapacak ve "yeryüzünün en renkli ülkelerinden birinden" renkli sahneler aktaracağız!

MEHMET ALTAN
Tarım başkentinde aşiret yasası...
MHP, "uygarlaşma" sürecinin ilacını "dayakta" bulmak gibi bir gariplik içinde görünmekte...

YILMAZ KARAKOYUNLU
Anayasa ironisi...
Demirel için 5+5 değişikliğinde öylesine anayasa ihlali yaşandı ki, küçük dilimizi yuttuğumuz anlar oldu. Ardından beşli mutabakatla Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı cumhurbaşkanlığına aday gösterdik.

İLKER SARIER
Heyecanım yok
Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Necdet Sezer genel kabul gördü. Çankaya'ya çıkması büyük ihtimâl... Ama ben renksiz duygular içindeyim. Okurlarla paylaşmak istediğim:

YAVUZ DONAT
Harmana giren tozsuz çıkmaz
Terazi var tartı var, her işin bir vakti var... Onuncu Cumhurbaşkanı'nın seçimi de öyle... Pazartesi de olabilir... Cuma'ya da kalabilir.

RAUF TAMER
Boş lâflar
Hiç faydası yok bu konuşmaların... 281 rakamını herkes dileği gibi yorumluyor, hangi parti oy verdi, hangi parti oy vermedi diye havanda su dövülüyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır