kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Abdullah Gül'e Konya muhtırası
FP lideri Kutan'la Konya'da gövde gösterisine hazırlanan Abdullah Gül'e parti yönetimi, "Çekil" dedi.

FP'de "Konya kıyameti" kopuyor. "Erbakan Hoca'nın kalesi" Konya'da bugün toplanacak il başkanları, yenilikçilerin genel başkan adayı Abdullah Gül'ü çekilmeye zorlamak için ya deklarasyon verecekler ya da sözlü olarak uyaracaklar. Ancak Gül çekilmemekte direniyor. FP lideri Recai Kutan'la birlikte Konya'da gövde gösterisine hazırlanan Gül'e parti yönetiminden açık çağrı geldi. Teşkilat Başkanı Lütfü Esengün, "Çekilecek, başka çaresi yok" derken Gül de, "Bana verilecek muhtıra partiye zarar verir" dedi.

FP İl Başkanları, 14 Mayıs Büyük Kongresi öncesi son toplantısını bugün Konya'da yapıyor. 2 gün sürecek toplantıya, Recai Kutan ve Abdullah Gül'ün yanı sıra bütün milletvekilleri katılacak. Her iki adayın gövde gösterisine dönüşmesi beklenen toplantının gerginlik yaratmasından endişe ediliyor. FP yönetiminin baskısıyla il başkanlarının, Gül'ü adaylıktan çekilmeye zorlamak için deklarasyon hazırlığına giriştikleri öne sürüldü. FP'li üst düzey bir yönetici deklarasyon iddiası için "Hazırlık yapıldığını duyduk ama içeriğini bilmiyoruz" dedi.

ÇARESİ YOK, ÇEKİLECEK
Bu arada Gül'e parti yönetiminden açıkça "çekil" çağrısı geldi. Teşkilat Başkanı Lütfü Esengün, "Çekilecektir. Başka çaresi yok" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan da, "Tek adayla kongreye gitmek faydalıdır.

Bu ümidimi yitirmiyorum. Ümit ederiz ki tek adayla kongreyi yapıp daha güçlü çıkarız. Endişemiz lüzumsuz tartışmaların çıkmasıdır. Tabanın genel temayülü tek adaydır. Recai Bey'le kongreye gidilmeli" dedi.

ÇEKİLMEYECEĞİM
Yenilikçilerin genel başkan adayı Abdullah Gül ise SABAH'a, "Çekilmem söz konusu değil. Birlik beraberlik içinde bir yarış olmasını temenni ediyorum. Bana verileceği söylenen deklarasyon da beni değil partiyi zedeler" diye konuştu.

Erbakan Gül'e kızgın
Siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ın kendisini ziyaret eden FP'lilere "Abdullah Bey bana geldi, aday olacağını söyledi. Ben de istemedim, ama oldu. Gül benim adayım değildir" dediği öğrenildi. Erbakan'ın toplantı için bugün Konya'ya gelerek, İl Başkanları ile gizli bir görüşme yapacağı ve Kutan'dan yana tavır alınması telkininde bulunacağı iddiası ortaya atıldı.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır