kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dönüp bakan yok
Bir yıl önce 13 kişiye mezar olan Mavi Çarşı binası onarıldı, dipten doruğa yenilenerek görücüye çıkartıldı; ancak ürkütücü geçmişi yüzünden herkes, binanın açığından geçiyor.

GÖZTEPE'deki Mavi Çarşı adının hafızalara kazıdığı korkunç anılar, 13 masum insanın can verdiği canavarca sabotajın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen unutulmadı. Tüyler ürpertici yangına sahne olan bina elden geçirilip yenilendi. İnşaat perdeleri ve örtüleri kaldırıldı; bina yeni kimliğiyle görkemli şekilde ortaya çıktı.

BİNADA şimdi yangına karşı gerekli önlemler de alınmış durumda. Facianın büyümesinde başlıca rolü oynayan yangın merdiveni eksikliği giderildi. Yangın alarmları kondu, tahliye noktaları yeterli hale getirildi. Alınan önlemlere rağmen, şu ana kadar alıcı ya da kiracı olarak kimse binaya ciddi bir ilgi göstermedi.

ADI ve ürküten geçmişinden ötürü, binaya karşı genel bir çekingenlik seziliyor. Bina sahipleri, "Biz binayı Mavi Çarşı'ya kiralamıştık. Yangına karşı gerekli önlemleri almak onlara düşerdi. Bu önlemleri almadılar; facia yaşandı. Kabak bizim başımıza patladı" iddiasında bulunuyorlar.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır