kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bütün sözlerimi tuttum
Ömerli Belediye Başkanı, "Seçimden önce halka taahhüt edip de yerine getirmediğim hiçbir sözüm yok" diyor

18 NİSAN seçimlerinde Ömerli beldesinin ilk Belediye Başkanı olan Erdal Yılmaz, "Halka ne söz verdiysem hepsini yerine getirdim. Taahhüt edip de gerçekleştirmediğimiz hiçbir proje bulunuyor" diye konuşuyor. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın amcasının oğlu olan Yılmaz, "21 yıldır burada oturuyorum. Nelere ihtiyaç olduğunu biliyordum, sadece bu eksiklikler için söz verdim" diyor.

850 MİLYARLIK YATIRIM
Yılmaz, göreve geldiği dönemdeki zorlukları şöyle anlatıyor: "Ekonomik olarak çok kötü durumdaydık. Yersizlikten muhtarlık binasını belediye binasına dönüştürüp hizmet verdik. İller Bankası yardımıyla 24 milyar liralık gelirimiz oldu. Fakat 850 milyarlık yatırım yaptık." Erdal Yılmaz, bir yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve bazı projelerini de şöyle sıralıyor:

6 kilometre asfalt, 8 kilometre de stabilize yol çalışması gerçekleştirdik. 2 tane çöp kamyonu aldık. Ayrıca 2 tane de minibüsü ulaşım için devreye soktuk.

OYUN PARKLARI
Çocuklarımızın oyun oynayacağı alan yoktu. Bu sürede 3 çocuk parkını hizmete açtık. Ayrıca bir tane de yürüyüş ve dinlenme alanı oluşturduk. Veteriner ve sağlık birimleri için özel bir ünite oluşturdum. 1'er tane ambulans ve itfaiye aracı satın aldım. Mali durumu kötü olanlardan 20 aile belirleyip 50 milyon lira maaşa bağladım.

YENİ İMAR DÜZENİ
Ömerli'de artık 2 katı geçen yapılaşma olmayacak. Villa tipi yapılaşmaya izin vereceğiz. Ayrıca inşaat yapan arsanın her 50 metrekaresi için 1 tane ağaç dikecek. Bunu zorunlu hale getireceğiz. Gerekli bütün prosedürleri yerine getirip ağaç dikmezse inşaata izin vermeyeceğiz. Beldemizi yeşillendirme adına her çabayı göstereceğiz.

MARKET ATAĞI
Beldemizin ekonomik olarak canlanması için alışveriş imkanlarını arttıracağız. Migros ve Metro gibi bir kuruluşun beldemizde de faaliyet göstermesi için girişimlerde bulunacağız. Yakında Umut Vakfı'nın Çocuk Sağlık Merkezi'nin yapımına başlanacak. Haliç Üniversitesi de bizim beldemizde eğitim vermeye başlayacak.

HALKTAN İSTEĞİM
Güvenerek bizi göreve getiren halkımızdan icraatlarımın arkasında olmalarını istiyorum. En önemlisi Ömerli'ye sahip çıkmalarını istiyorum. Elele verirsek çözemeyeceğimiz hiç bir sorun bulunmadığını bilmelerini istiyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır