kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Levent'te La'l Restaurant
Bu yılın ilk ayında açılan mekan, Türk Mutfağı ve kebap ağırlıklı mönüsü ile müşteri ağırlıyor.

BİR dergide okumuştum La'l'i... Fotoğraflardan güzelliği belliydi. Mönüde de çok sevdiğim şeyler vardı; İncik, elbasan, külbastı ve perde pilavı... La'l Türk ve Osmanlı mutfağının unutulmuş yemeklerini sunuyordu. Yemek görüşmelerimden birini La'l'de yapmaya karar verdim. Beyaz Karanfil Sokak No: 7/3 Levent adresinde bulunan La'l çok basit bir yerde. Le Select'in sırasında, Dante kebapçısının karşısında, Levent'in tipik bahçeli villalarından.

Önce içeriye göz attık. Hoş bir mekan. Çocuklu bir aile oturuyordu. Hava sıcaktı. Terasa çıkmak istediğimizi söyledik. Bizim oturmamızla birlikte hemen hemen tüm teras bir anda doldu. Benim ayağım her zaman uğurludur.

MÜŞTERİYE SAMİMİ İLGİ
Adının Karya Oltuluoğlu olduğunu öğrendiğim çok kibar bir hanımefendi ilgilendi bizimle. La'l'in halkla ilişkilerini yapıyormuş Karya Hanım. Tabii gazeteci olduğum için sadece benimle ilgilendiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz, tüm müşterilerle yakından ilgilendiğini gözlerimle gördüm.

İsterseniz mezeler masaya konarken ben size La'l'in geçmişini anlatayım.

Ağustos 1999 da çalışmalarına başlanılan La'l Restaurant, 12 Ocak 2000 tarihinde birçok futbolcu, yönetici ve sanatçının katıldığı görkemli bir açılışla hizmete başlamış. Galatasaray Spor Kulubü eski yöneticisi Ergun Gürsoy'un yeğeni Levent Nazifoğlu, Galatasaray üyelerinden Secaaddin Sarıkaya ve Oğuz Sözel'e e ait olan işletme ismini, dekorasyonu ve mönüsündeki eski Türk motiflerinden almış. Türk mutfağı ve kebap çeşitleri ağırlıklı bir mönü ile hizmet veren La'l Restaurant'ta, Türk Mutfağı nın değişik yörelerinden esinlenen tatlarına rastlamak mümkün. Üç katlı mekanın ilk iki katında yaklaşık 100 kişiye hizmet verilen La'l Restaurant'ın 200 kişilik yazlık mekanında bar ve ocakbaşı var.

FRANSIZ TATLARI VAR
Mekanın en alt katında ise, ismini aldığı Fransız ressam Renoir'ın tabloları ile süslenmiş olan, Fransız Mutfağı'nın hakim olduğu Cafe Renoir bulunuyor. Cafe Renoir'ın mönüsünde ise değişik Fransız tatlarına rastlamak mümkün. 15 kişilik ekip ile her iki mekanda günde 3 servis olmak üzere hizmet veren mutfak grubunda her alanda uzman ustalar var.

İç mimarisi ve tasarımı iç mimar Murat Babür Çetiner tarafından hazırlanan mekanların ayrı ayrı özellikleri var. La'l Restaurant mönüsünde bulunan Türk yemeklerine izafeten Osmanlı Türk yakın zaman trükleri taşıyor. Tavan ve duvar süslemelerinde yine Osmanlılar tarafından çok beğenilerek kullanılan ve zarafeti temsil eden Fransız mimarisinden esinlenen işlemeler bulunuyor. Ayrıca silah, kılıç ve heykeller mekanı renklendiriyor. Ahşap oymaların aralarına yerleştirilmiş olan küçük çini parçaları ise bir duvarda biraraya getirilmiş şekilde sergileniyor. Cafe Renoir ise adını duvarlarında yer alan ve Azerbaycanlı reprüdiksiyon ustası Nazım Azeri tarafından yapılan Fransız ressam Renoir'ın reprüdiksiyonlarından alıyor. Cafe; kemer ve tonozlu country tarzı bir içmimariye sahip.

DENEMELİSİNİZ
Cafe'nin bazı bölümlerinde bulunan çerçevelerde denizcilikle ilgili ve ünlü müzisyenlere ait araç ve gereçler yer alıyor. Biz bunları dinlerken, masamız güzel mezelerle donatılmış bile... Mutfak şefi Hasan Özfırıncı tarafından hazırlanan mönünün spesyaliteleri arasında; La'l usulü beyti sarma, küşleme, fıstıklı La'l kebabı, çentik kebabı, Topkapı kebabı, etli pazı dolma, gavurdağı salatası bulunuyor. Ben şefe ısrarla perde pilavı istediğimi söyledim ama mönüde olmadığı cevabını verdi. Benim dergide okuduğum La'l de incik, elbasan ve perde pilavından bahsedildiğini söyledim. Ama yoktu. Şaşırdım. Fazla da ısrar etmedim. Yani dergide mönünüzde böyle böyle yazıyordu, şimdi niye yok? İlla da istiyorum, perde pilavı bulun demedim. Ama aklım kalmadı değil. Beyti sarma, fıstıklı kebap, patlıcan ezmeli kebap, yufkalı köfte, çentik kebaplarından oluşan tabak çok hoştu. Yine bozduk perhizi hocam.

La'l güzeldi. Hem ortam, hem lezzet, hem de servis güzeldi. Fiyatlar diğer restoranlarla oranlarsam ucuzdu. La'l i denemenizi tavsiye ederim ama lütfen siz de benim gibi perde pilavı diye tutturmayın.

Tel: (0212) 270 13 48/270 85 75 Kenan Erçetingöz


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır