kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Saddam gibi!
İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın'ı tatbikatta yeni giysileriyle görenler Saddam'a benzetti; ama Yalın ve ekibi "Rambo performansı" sergiledi .

İSTANBUL İtfaiyesi'nin olası bir depreme hazırlık amacıyla düzenlediği kapsamlı söndürme ve kurtarma tatbikatı tam bir başarıyla noktalandı. Sarıyer'deki tatbikat sırasında, yanmakta olan üç binaya aynı anda müdahale edildi. Binalardaki insanlar kurtarılırken yangınlar da büyümeden söndürüldü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın; "Deprem olduğunda ilk 10 dakikada 25, ilk yarım saatte 100 kişi sevkedeceğiz. İlk bir saatin içinde 500 kişi sevkediilmiş olacak. Bu, dünya standardının üstünde bir performans" dedi.

BİZE GÜVENİN
Depreme önlem amacıyla yapılan harcamanın 4 trilyon lirayı bulduğunu belirten İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın şöyle devam etti: "Tüm personelimiz ve ekipmanımızla her türlü doğal afete karşı daima hazırız. İstanbullular bize sonuna kadar güvenebilir. Tatbikatlarımızı aralıksız sürdüreceğiz. İstanbul halkının kurtarma ve ilkyardım konusunda eğitileceği, temel bilgiler kazandırılacağı programlar da uygulayacağız."

NEJDET ÇOKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır