kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alo Mafya 636 17 34
Tecrübeli polislerin değerlendirdiği ihbarlar sayesinde başta Çakıcı ile Nuriş'in adamları olmak üzere çok sayıda çete elemanı yakalandı

İSTANBUL Organize Suçlar Şubesi tarafından hizmete sokulan "Alo Mafya ile Mücadele Hattı"na gelen ihbar telefonları sayesinde İstanbul polisi birçok başarılı operasyona imza atıldı. Deneyimli polislerin görev yaptığı ve her ihbarın özenle not edildiği hatta çok sayıda ihbarın yapıldığı, 24 saat hizmet veren 636 17 34 numaralı telefon hattının, neredeyse hiç susmadığı belirtiliyor. "Alo Mafya"yı arayanlar, çoğunlukla çek-senet, otopark ve ihale mafyaları konusunda ihbarda bulunuyorlar.

KİMLİK BİLGİSİ SORULMUYOR
İhbarda bulunan kişinin kimliği hakkında herhangi bir soru sorulmayan hatta, ihbarcının sesi de kayıt edilmiyor. İhbarın doğruluğu, yapılan istihbaratla araştırılıyor ve yanlış ihbarlar daha ihbar aşamasında eleniyor. "Değerlendirme Bürosu"nun süzgecinden geçen ihbarın doğruluğuna kanaat getirildiği taktirde savcıların oluru alındıktan sonra operasyon aşamasına geçiliyor.

OLDUKÇA ETKİLİ
Son olarak, Alaaddin Çakıcı ve Nuri Ergin'in adamları arasında yaşanan çatışmaların faillerinin "Alo Mafya ile Mücadele Hattı"na yapılan ihbarlar sayesinde yakalandığını belirten Organize Suçlar Şubesi yetkilileri, yapılan ihbarlara çok önem verdiklerini belirtiyorlar.

Polisin sokak çetelerine karşı başlattığı savaşta, vatandaş tarafından yapılan doğru ihbarların elde edilen başarıda önemli etkiye sahip olduğunu söyleyen emniyet yetkilileri, vatandaşları çevresindeki küçük büyük mafya çetelerine karşı duyarlı olmaya çağırıyor.

İHSAN DEMİR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır