kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Üniversite 2000 çıktı
İLK olarak geçen sene üniversite adaylarını, yeni üniversite sistemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanan bilgisayar CD'si, "İlkadım Üniversite 1999"un yeni ve geliştirilmiş versiyonu olan "İlkadım Üniversite 2000" eğitim seti CD'leri çıktı. Yeni üniversite sistemi ile ilgili bütün yeni bilgilerin bulunduğu "İlkadım Üniversite 2000 interaktif CD-ROM seti" iki CD'den oluşuyor. Escortland'lerde ve bilgisayar mağazalarında satışa sunulmaya başlanan bu interaktif CD-ROM setinin fiyatı KDV dahil 14 milyon 750 bin Lira.

İçeriği zengin CD'lerde Türkiye ve
Kıbrıs'taki 77 üniversitenin tanıtımı yapılıyor. Böylece öğrenciler artık hayallerindeki üniversiteyi seçmeden önce tüm olanaklarıyla üniversiteyi tanıma imkanına kavuşuyorlar. Öğrenciler CD setindeki "sesli tanıtımı" dinleyerek ve üniversiteyi tanıtan "video"yu izleyerek üniversitenin sosyal yaşamını, eğitim kalitesini, kampüs ortamını, yurt olanaklarını, yemekhanesini ve merak ettikleri diğer konuları öğrenebiliyor. Ayrıca mezunlarının nerelerde iş bulduğu gibi konulara, üniversiteleri birbirinden ayıran temel özelliklere ve tarihçesine de ulaşabiliyorlar. 350 mesleğin resimli bilgilerinin bulunduğu CD paketi, adaylara kendilerine uygun mesleği seçmelerinde de nitelikli bir rehber işlevi görüyor.

Pırıl BOLEL

'Eda sana layık değil'
İSTANBUL Kartal-Cevizli'deki Mustafa Kemal Caddesi Demirhan Apartmanı 26 numarada oturan ve üç yıl önce Selim Taş ile severek evlenen beş çocuk annesi Şefika Taş, evinde ölü bulundu.

Kartal Cinayet Masası ekipleri, Şefika Taş'ın eliyle kaleme alınmış notlar buldu. Notta, "Temiz ve titiz oldun da elinde tutabildin mi? Ölümüme sen karar verdin. Dün bulunduğumuz evde inşallah mutlu olursun. Ben de bu evde ölmeye karar verdim. Hiç hoşuna gitmeyecek. Giderayak seni üzdüm. Ölmemin ikinci sebebi ise senin kız kardeşin Nuray'dır. Yanımda olmanı da çok isterdim," diye yazıyordu. Bir başka notta ise, "Selim sen Eda'dan daha iyisine layıksın," yazısı göze çarpıyordu. İddialara göre 'Eda', Selim Taş'ın işylerinde çalışıyordu ve onunla ilişkisi vardı. Soruşturma sürüyor.

Gülcan DEMİRCİ (SHA)

'Kocam bıçağın üstüne düştü...'
FATMA Taş iki yıl önce Eyüp Sakarya Mahallesi 18 numarada bulunan evlerinde meydana gelen olayda kocasını bıçaklamadığını belirterek, "Olay günü avdan gelmişti ve çok sarhoştu. Tartışma sırasında elindeki bıçağı almak isterken bıçak yere düştü. Kocam da dengesini kaybedince bıçağın üstüne düştü," şeklinde ifade verdi.

Savcılıkta ifade veren Doğan Serhat Taş da Fatma Taş'ın kendisini yaralamadığını ve olay günü sarhoş olduğu için dengesini kaybettiğini ve bıçağın üstüne düştüğünü söyledi. Duruşma ertelendi. Davanın iddianamesinde ise, Doğan Serhat Taş'ın elindeki av bıçağını sanık Fatma Taş'a fırlattığı, Fatma'nın da bıçağı alarak kocasının sağ kasığına sapladığı ve hayati tehlike oluşturacak şekilde yaraladığı belirtiliyordu.

Şefik DİNÇ (SHA)

Kırca hırsızlarına 12'şer yıl istendi
ÜNLÜ tiyatro sanatçıları Oya Başar ve Levent Kırca'nın Etiler'deki evini soyan hırsızlar dün İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, bin 800 mark, 200 milyon lira ve 4 milyar değerinde pırlanta yüzük çaldıkları gerekçesiyle 4.5 yıldan 12 yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar Cahit Günzit (19) ve Mehmet Süheyl Hepsoylu (26) katıldı. Sanıkların avukatı, müvekkillerinin, Levent Kırca'nın evinin soyulmasının ardından "Hırsızların teslim oldukları takdirde kendilerini affedeceğim ve iş vereceğim" beyanatı üzerine teslim olduklarını söyledi. Avukatın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki celseye Levent Kırca'nın çağrılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Türkan HİÇYILMAZ

Akgün cinayeti davası başladı
YERALTI dünyasının ünlü isimlerinden Akgün Oteli'nin sahibi Nihat Akgün'ü, 2 milyon dolar haraç vermediği için öldürtmekle suçlanan Hüseyin Başak ve adamlarının yargılanmasına başlandı. İstanbul 1 No'lu DGM'de görülen 12 sanıklı davanın dün yapılan ilk duruşmasına Metris'ten Isparta Cezaevi'ne nakledilen Hüseyin Başak ile Atilla Tüzer katılmadı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Kenan Ağaç, Şaban Akhan, Muzaffer Döşer, Mustafa Akhan, Faruk Gürşen, Cem Anbalay ve Savaş Direk katıldı. Mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu sanık Direk hakkında tahliye kararı verdi. Sanıkların, cinayet, silahlı çete oluşturmak, gasp ve tehdit suçlarından 3 yıldan 25 yıla kadar hapisleri isteniyor.

Veli SARIBOĞA

Kaymakamlıkta bomba paniği
AVCILAR 2. Reşitpaşa Caddesi'ndeki kaymakamlık binasının 3. katında bulunan Mal Müdürlüğü'nün tuvaletine konulan bomba dün saat 12.00'de büyük bir gürültüyle patladı. Ölen ya da yaralananın olmadğı patlamadan önce, kırmızı yelekli 1.65 boyunda, 20-25 yaşlarda, kahverengi çantalı bir kadının görevlilerden, "Acele tuvalete girmem gerekiyor" diyerek ricada bulunduğu, görevlilerin de personel tuvaletini açarak kullanmasına izin verdikleri belirlendi. Patlamanın olduğu saatlerde polisi arayan bir kişi binaya bomba konulduğunu ihbar etti. Ancak yapılan aramada bomba bulunamadı. Polis, kapıdaki güvenlik sisteminden ses bombasının plastik yapım olduğu için geçtiğini belirtti.

Zuhal ERGÜZEL

8 Türk'e Kraliyet Nişanı
HOLLANDA'DA her yıl Kraliçe'nin doğum günü kutlamaları çerçevesinde dağıtılan "Kraliyet Nişanı"na bu yıl 8 Türk vatandaşı layık görüldü. Toplumdaki başarılı çalışmalarından dolayı Mehmet Emin Ateş, Ahmet Yıldıran, Nihal Doğan, Sabri Tekin, T. Durcan, A. R. Sarıyıldız, N. Keyifli ve Özden Kutluer Yalım'a nişan verildi. Geleneksel olarak her yıl dağıtılan Kraliyet Nişanları, 1996 yılından bu yana daha çok kişiye veriliyor. Bu yıl geçen yılın 364 fazlasıyla toplam 2 bin 221 kişiye nişan verildi.

Boeing, Airbus'a rakip çıkardı
AIRBUS'IN A320 modeline rakip olarak tasarlanan Boeing'in 737-900 modelinin örneği, imalatına başlamak üzere Renton fabrikasına gönderildi. Amerika'nın Wichita, Kansas bölgesinde imalatı yapılacak olan yeni kuşak 737'lerin, eski modellerden 2 metre 84 santim daha uzun olduğu ve maksimum 189 yolcu kapasitesi bulunduğu açıklandı. Boeing'in imalat direktörü Steve Ford, yeni model için şimdiden, Alaska Havayolları'ndan 10, Kore Havayolları'ndan 16, KLM'den 6 ve Continental uçak şirketinden 15 sipariş aldıklarını bildirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır