kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sakık pişman
Şemdin Sakık, "Ruh hastası bir köylü parçasının peşine takıldım. Çok pişmanım" diyerek özür diledi

İDAM cezası Yargıtay'ca onanan, ancak Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için dilekçe verdiğinden dün yeniden Diyarbakır'da hakim karşısına çıkan PKK'nın ikinci adamı Şemdin Sakık içini döktü. Sakık, "Ruh hastası bir köylü parçasını önder belleyip kendimi Öcalan'ın emrine vermekten utanç duyuyorum. Sorunları silahla çözmeye kalkışmak gafletti. Hem suçlusu hem mağduru olduğum kavgadan zarar gören herkesten özür diliyorum" dedi. Gözlük taktığı ve spor giysiler giydiği gözlenen Sakık, 8 sayfalık ifadesini okuyup mahkeme başkanına teslim etti. Ek savunma için süre talebinde bulunan Sakık, Hizbullah'dan Abdülaziz Tunç, PKK'dan Mehmet Akdar, Nihat Sarıtaş, Ergin Karadağ'ı örnek göstererek kendisinin de pişmanlıktan yararlanması gerektiğini savundu. Duruşma 40 gün sonraya ertelendi. Durgun olduğu gözlenen Sakık'ın ifadesinden bazı bölümler şöyle:

PKK VE APO'YA ATTI TUTTU
* Yanlışların itiraf edilmesi medeni bir cesarettir. Özür dilemek ise insani bir erdemdir.

* PKK, islamiyetin, komünizmin, miliyetçiliğin en tutucu, en bağnaz, en gerici, en radikal yanlarının bileşkesidir. Diktatörlükle yönetilmektedir. Dini yönü ise örgütten çok tarikatı andırmaktadır.

* Nam saldım, kahraman oldum. Binlerce silahlı militanı ve milyonlarca doları yönettim. Çok şeye sahip oldum ama kendim olamadım. Duygusal olmama rağmen kendime karşı mazoşistleşirken, dışarıya karşı sadistleştim. 40 yaşına geldikten sonra yeniden ben olmaya çalışıyorum. Şu anda 7 yaşındaki çocuklar gibi sosyal aktiviteler için gerekli olan her şeyi yeni baştan öğrenmeye başlıyorum.

* Örgütten kaçtığım 15 Mart 1998 benim için yeniden dünyaya gelmemin miladı oldu.

* YakIp yıkmayı meslek edineceğime mesleksiz kalsaydım, milyonlarca gence kötü örnek olacağıma onların lanetini kazansaydım.

* MİlİtanlarIna 'Ağaç kökleriyle, yapraklarla beslenin' diyen Öcalan, şimdi şikayet ediyor. Görülüyor ki Öcalan'ın döktüğü kanın nedeni kendisini Şam'da yaşatmakmış.

* Sonuç olarak ruh hastası bir köylü parçasını önder belleyip kendimi her koşul altında Abdullah Öcalan'ın emrine vermekten dolayı kendimden utanç duyuyorum. Bireysel veya toplumsal sorunları silahla çözmeye kalkışmyı gaflet olarak değerlendiriyorum. Hem suçlusu hem mağduru olduğum kavgadan zarar gören herkesten özür diliyorum. Gürsel ESER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır