kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tezahürat yasak alışveriş rahat
Van deplasmanına giden takımın taraftarları için statta hayat zor. Ama iş pazarda alışverişe gelince, onlardan iyisi yok.

Yıllar yılı yakasını terör belasından kurtaramayan ancak son yıllarda takımlarını 1. ligde izleyen Vanlılar, hem gelişmenin sevincini; hem de takımlarının ikinci lige düşecek olmasının hüznünü yaşıyor.

Van halkı tam bir futbol fanatiği. Öyle ki, 3 büyükler dışında, deplasmana gelen takımların taraftarları Van'da tezahürat yapamıyor. Vanlı bir futbolsever, "Rakip takım taraftarları buraya gelirler ama sanki misafir olarak gittikleri bir evde, televizyondan maç izler gibi, maçı izlemek zorunda kalır. Yoksa onları döveriz!" diyor.

Rakip taraftarlar, esnaf için de altın yumurtlayan tavuk. Çünkü geçimlerini futbol gelirlerine bağlamışlar. Kara kara düşünüyorlar; Vanspor ikinci lige düşünce nasıl para kazanacağız diye: "Antrenör İlyas Tüfekçi'ye sözümüz yok ama Vanspor Başkanı Ömer Gürüştür, tüccar zihniyetiyle iyi futbolcuları sattı ve Vanspor'u yıktı, Vanspor da bize yıktı."

UMUT İŞPORTADA
Resmi nüfusu yaklaşık 500 bin olan Van'ın gerçek nüfusu, Hakkari köyleri boşaltıldığı için buraya gelen göçmenler ve İran uyruklular nedeniyle 1 milyon sınırına ulaşmış. Van'ın en önemli caddelerinden Cumhuriyet Caddesi modern bir görünüme, ikinci işlek caddesi Maraş ise otantik renklere sahip. Vanlıların çoğu, umudu işporta tezgahlarına bağlamış, karın tokluğuna ter döküyor, ömür tüketiyor. Ancak Özalp ve Saray ilçelerinde gelir kaynağını akaryakıt ve hayvan kaçakçılığı oluşturuyor. İran'dan getirilen kaçak akaryakıt ve hayvanlar, Van'dan transit geçerek Batı bölgelerine gönderiliyor.

Van halkı, göçmenlerin dilencilik yaparak kentin imajının zedelendiğinden yakınıyor. Terörü bahane ederek Van'a yatırım yapmayan Vanlı işadamlarının, devlet gibi terör azaldıktan sonra yine yatırım yapmamasından şikayet ediyor.

Herşeye rağmen misafirperverliğini yitirmeyen Vanlılar bu akşam Galatasaray'ı ağırlayacak. Belki onlara gümüş bir tepsi içinde altın değerinde 3 puan ikram edecek ya da "Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer" misali bir bardak soğuk su ikram edecek. Bunu, maçın skoru gösterecek...

Vanlılar bu akşam Galatasaraylı
Birinci Lig'den düşmesi kesinleşen Vanspor, kendi evinde Galatasaray'ı ağırlarken, takımlarını ikinci lige düşüren yönetime ateş püsküren Vanlılar bu akşam oynanacak maça Cim-bom'u desteklemek için gidecekler.

Vanspor Başkanı Ömer Gülüştür'ün göreve geldiği günden bu yana para kazanmak için takımın en iyi futbolcularını hiç düşünmeden sattığına dikkat çeken Vanlılar, "Van halkına 'şerefsiz Vanlılar' diyen bir başkanı asla affetmeyeceğiz. Zaten takım ikinci lige düştü maça yalnızca Galatasaray'ın futbolunu seyretmeye gideceğiz. Bu başkan görevde olduğu sürece protestomuzu sürdüreceğiz, maçta da kendi takımımızı değil Galatasaray'ı destekleyeceğiz" dediler.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır