kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adalar'a Işıkara morali
'Korkmayın, yalnızca biraz sarsılırsınız o kadar ve şuna inanın, bugüne kadar deprem nedeniyle hiçbir ada batmadı. Bundan sonra da batmayacak'

KANDİLLİ Rasathanesi Müdürü Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, 17 Ağustos Depremi'nin ardından ilk kez Adalar ilçesini ziyaret etti ve konuşmasıyla Adalar'da yaşayanları rahatlattı. Işıkara, Adalar Kaymakamı Mustafa Farsakoğlu ve Belediye Başkanı Coşkun Özden tarafından iskelede karşılandı ve konferans vereceği Büyük Anadolu Kulübü'ne faytonla götürüldü.

ADALAR, KAYALIK ZEMİN
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara konuşmasında, "Ben İstanbul'da, depremden çok trafikten korkuyorum. Çünkü başınıza nerede ve ne zaman bir şey geleceğini bilmiyorsunuz. Siz tedbirli olsanız dahi birisi gelip size çarpabiliyor. Bu açıdan çok şanslısınız. Evinizde bir takım tedbirler alırsanız depremin vereceği zararı en aza indirebilirsiniz. Bugüne kadar deprem yüzünden ne batan bir ada var ne de batan bir ada olacak. Hissedeceğiniz sadece bir sarsıntıdır. Zaten Adalar ilçesi kayalık zemin üzerine oturmuş durumda" dedi.

Bülent ERGÜN

Çınarcık Çukuru'na gözaltı
MARMARA Denizi'ndeki fay hareketlerini incelemek için Türk, Fransız ve Japon 10 bilim adamı Yalova Çınarcık Çukuru'ndaki incelemelerine dünden itibaren başladı. 100'er kilo ağırlığındaki 10 ölçüm aletini vinçlerle deniz dibine indiren bilim adamlar 1.5 ay süreyle denizde kalacak bu cihazlardan elde edilecek verilerle bölgedeki fayların aktif olup olmadığını belirleyecek. Çalışmalar, İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Prof. Naci Görür'ün sorumluluğunda gerçekleştirilecek.

Burhan KAZMALI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır