kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bilgi'den eğitim atağı
Bilgi Üniversitesi, matematik ve bilgisayar dallarında harikalar yaratan Hindistan'la "öğrenci değişim projesi" başlatacak.

KURULDUĞU tarihten bu yana vakıf üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip olan Bilgi Üniversitesi, Hindistan'la öğrenci değişim projesini hayata geçirmek için son hazırlıkları yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Bülent Ecevit'in Hindistan'a yaptığı resmi ziyarete İstanbul Bilgi Üniversitesi adına katılan Kurucu Latif Mutlu ve Öğrenci İşleri Müdürü Safiye Tüfekciyaşar, oradaki üniversiteler ve öğrenci birlikleriyle görüşmeler yapıp işbirliğinin temellerini attı.

BÜYÜKELÇİ'DEN ZİYARET
Bombay ve Yeni Delhi'deki üniversitelerle bağlantı kuran Latif Mutlu, matematik ve bilgisayar konusunda ileri eğitim veren Hindistan'ın başka ülkelere bilgisayar mühendisi ve programlar ihraç ettiğini belirterek, bu potansiyeli ülkemize de kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Görüşmelerin hızla ilerlediğini belirten Mutlu, Hindistan Büyükelçisi M. K. Bhadrakumar'ın da bu amaçla Bilgi Üniversitesi'ni ziyaret ettiğini sözlerine ekledi. Bu işbirliğiyle birlikte Bilgi Üniversitesi'nde 30 ülkeden öğrenci eğitim görecek.

Yaşar ÖZAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır