kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Doğu Timor'a gidemedik
Birleşmiş Milletler'in barış gücünde görev almak için 24 Mart'tan bu yana Doğu Timor'a gitmeye çabalayan 19 polisimiz, hâlâ hedefe ulaşamadı.

ENDONEZYA'NIN sorunlu Doğu Timor Bölgesi'nde güvenliğin sağlanması için BM (Birleşmiş Milletler) tarafından oluşturulan barış gücünde görev yapacak 19 Türk polisi, bir aydır yola çıkamadı. Türk Polis Gücü'nün gidişi, önce bürokratik işlemler ve yazışmalar nedeniyle gecikti, sonra da sivil havacılık kuralları gidişlerini engelledi. Silah ve mühimmatların taşınması konusunda aktarma yapılacak havaalanlarından izin alınabilmesi için BM devreye girdi ve bu engel de aşıldı. 19 kişilik ekip için, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde resmi uğurlama töreni bile düzenlendi.

Ancak polisler, silah ve mühimmatlarıyla birlikte yolcu uçağına alınmayınca bir kez daha havaalanında kaldılar. Günlerdir silah ve mühimmatları için "uygun ambalaj" arayan Polis Gücü, sonunda MKE ile anlaştı. Bu kez de, aktarma yapılacak ülke yetkililerinden yazılı izin alınması gereği ortaya çıktı. Şimdi BM bu sorunu da çözmeye çalışıyor.

"BİZİM SUÇUMUZ DEĞİL"
Ekip, yeni bir terslik çıkmazsa en geç önümüzdeki hafta Doğu Timor yoluna çıkacak. Bugüne kadar yaşanan aksiliklerin kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayan emniyet yetkilileri, "Tüm çalışmaları BM takip ediyor. Sorunları aşmak BM'nin işi" diyor.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır