kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Ağaçlandırma için askeri birlik kurulsun'
TEMA Başkanı Hayrettin Karaca, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel bir birlik kurarak bu birliği ağaçlandırmaya, erozyonla mücadele yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

"Toplumsal barış topraktan gelecek" sloganını kullandıklarını hatırlatan Karaca, Türkiye'nin sistemli bir siçimde ağaçlandırma çalışmaları yapabilmesi için sivil toplum örgütlerinin katkılarının yanı sıra devletin de bu politikayı benimseyerek önlem alması gerektiğini söyledi.

"GENELKURMAY'A BAŞVURDUK"
Devletin yalnızca önlem almasının da yeterli olmadığını anlatan Karaca, toprak kaybının önlenmesi ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de özel bir birlik tahsis etmesinde yarar gördüklerini anlattı. Bu taleplerini Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı'na ilettiklerini bildiren Karaca, "Henüz yanıt almadık. Ancak bugüne kadar zaten Silahlı Kuvvetler bize büyük destek verdi" dedi. Karaca, 8 ya da 18 aylık askerlik süresinde değil, ordu içinde ayrılacak bir özel birlik tarafından bu çalışmaların koordineli bir biçimde üstlenilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti ve en büyük umutlarının da gençlik olduğunu söyledi.

Dünyada her 5 kişiden birinin aç olduğunu anlatan Karaca, "Yoksullar gittikçe yoksullaşıyor ve yoksul sayısı artıyor. Toprağa sahip çıkmak bu anlamda çok önemli" dedi.Karaca, mücadelesine gençlerin sahip çıkmasını istediğini belirterek, "Yerimi gençlere bırakmak istiyorum" dedi.

Elif ERGU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır