kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cuma namazında 'Ceket yakma' vaazı
ENFLASYONLA mücadele için yeni bir cephe olarak camiler devreye sokuldu.

Dün Cuma namazında verilen hutbede, enflasyonla mücadele konusunda bilgi verildi; eğlence yerlerinde ceket yakılıp ve tabak kırılması eleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitim Dairesi Birimi tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki bütün camilerde okunan hutbede şöyle denildi:

"Düğünlerde, şenliklerde, ortalığa para saçarak, eğlence mekanlarında tabak çanak kırıp, ceket gömlek yakarak, alkolün tesiriyle kendini kaybedip, içki şişelerini birbirinin üzerine boşaltarak, sapkınlıkta zirveye çıkarak mutlu olduklarını zannedenler, işsizlik, aşsızlık ve yoksulluğun pençesinde inim inim inleyen milyonlarca insanla adeta alay etmektedirler. Yüce dinimiz cömertliği, yardımlaşmayı, tavsiye etmiş, israfı, savurganlığı, aşırı lüks ve gösterişi yasaklamış, böyle davrananların sonuçta pişman olacaklarını haber vermiştir.

İSRAF GÜNAHTIR
Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bu sıkıntılı yaşam biçimini son 30 yıldır adına enflasyon denilen bir musibetle hep birlikte yaşıyoruz. Milletimizin kaderi gibi görülmeye başlanan, enflasyonun sebeplerinden biri ve hatta en önemlisi israfın, lüks ve savurganlığın toplumda yayılma göstermiş olmasıdır. "

Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır