kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yıkıldım'
'Yurtta kimsesiz bir kızı düşürmek isteyenlerin çıkabileceğini söylediler, ama bunun babamız bile olabileceğini söylemediler'

Adı Nilüfer Çağlar.. Henüz 20 yaşında.. Kahramanmaraş'ta önce bir mahzende sonra bir randevuevinin gizli bölmesinde yakalandı. Emniyette hayat hikayesini anlatırken polisler gözyaşları döküyordu.. İşte Nilüfer'in öyküsü:

CEZAEVİNDEN MEKTUP
Babası adam öldürmek suçundan cezaevine girdiğinde henüz 7 yaşındaydı. Üç gün geçmeden bu kez annesi onu terk edip gitti. Yakınları bir kaç gün baktılar ama sonra dövmeye, aşağılamaya başladılar. Bunun üzerine bir hayırsever küçük yavruyu alıp Gaziantep Çocuk Yuvası'na yerleştirdi. Burada 5 yıl geçiren Nilüfer, Kilis Kız Yetiştirme Yurdu'na gönderildi. Hayatta kimsesinin olmadığını düşünürken, cezaevindeki babasından mektuplar almaya başladı. Babası, şoför olduğunu ve uzak yerlerde çalıştığı için gelemediğini ve bir gün kendisini yurttan alacağını söylüyordu. Nilüfer 17 yaşına geldiğinde, 10 yıllık yurt hayatı sona erdi. Babası 1997 yılında çıkageldi ve "Nakdi yardım karşılığı ben bakacağım" diyerek Nilüfer'i yanına almak istediğini söyledi. Nilüfer sevincinden ne yapacağını şaşırmıştı, yılların hasretiyle babasına sarıldı ve yurttan ayrıldı. Yeni bir hayata başladığı için çok mutluydu. Ancak yeni acılar onu bekliyordu. Nilüfer bundan sonrasını şöyle anlattı:

"AKLINI KULLAN"
"Yurttan çıktığımızda yemek yedik. Babam parasız olduğumuzu söylüyordu. 'Gençsin güzelsin. Hayatımız sana bağlı' diyordu. 'Çalışarak kazanırız' dediğimde, 'Aklını kullan. Çalışmayla para birikir mi?' dedi. Daha sonra beni bir otomobile bindirdi. Otomobildeki adam bana zorla sahip oldu. Sonra tekrar babamın yanına bıraktı. O günden sonra fuhuşa zorlandım. Babam parayı alıp, içki ve kumara yatırıyordu. Yurtta belki kimsem yoktu ama namusumla yaşıyordum. Sonunda babamı bırakıp kaçtım. Ancak kötü kaderimden kaçamadım."

Sırrıberk ASLAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır