kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Diyarbakırspor'a PKK muamelesi
'Kahrolsun PKK' sloganlarıyla karşılaşan Diyarbakırspor saldırılara hedef oluyor.

Diyarbakırspor'a deplasman maçlarında, rakip takım taraftarları "Kahrolsun PKK" diye tezahüratta bulunuyorlar. En son olaylar ise Yozgat Yimpaşspor ile yaptığı maçta yaşandı ve arabalarının taşlanmasına kadar olay büyüdü.

Rakip takımların bu tür sloganlarına hedef olan Diyarbakırspor'un kadrosundaki tek Diyarbakırlı ise Erdal Ergörmüş. Takımın yedek kalecisi, bugüne kadar topu topu bir kez maça çıkmış. O da Konya Kombassan karşılaşmasına. Yani "Kahrolsun PKK" tezahüratına hedef olan takımın oyuncuları başka illerden.

G.SARAY İÇİN Mİ?
Buna karşılık Diyarbakırspor'la ilgisi olmayan, kulübün tamamen dışında gelişen olaylar da takıma mal ediliyor. Söz gelimi, Avrupa Fatihi Galatasaray, Türkiye Kupası için Diyarbakır'da Antalyaspor karşısına çıkacak. Kupanın oynanacağı kentte bazı kaldırım taşlarının sarı-kırmızı boyanması hemen göze battı. Çünkü bu renkler giderek PKK renklerine dönüşüyor diye tepki topladı. Bunun üzerine sarı-kırmızıya boyanan kaldırımlar dün acilen sarıya boyandı.

Ancak ne kaldırım boyanmasında ne de PKK yakıştırmalarında Diyarbakırspor'un bilgisi dahi yok.

Diyarbakırspor'a PKK muamelesi yapılmasına karşın Diyarbakırspor şimdiye kadar en büyük desteği devletten görmüş. 1999 yılında kapanma noktasına gelen Diyarbakırspor'u devlet kurtarmış.

Diyarbakırspor Başkanı Adnan Ektüren olaylardan futbolcuların psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, "Bizi potansiyel PKK takımı olarak gösteriyorlar. Son Yozgat Yimpaşspor ile yaptığımız maçta takıma taş, sopa ve bıçaklarla saldırdılar. Otelde gece 2'ye kadar uyutmadılar. Maç günü sahada demediklerini bırakmadılar. Maç 1-1 giderken moral bozulunca 4-1 yenildik" diyor.

Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı ise il olarak centilmen ve misafirperver olduklarını belirterek, "Diyarbakır ve idareciler olarak bu tür tezahüratlar bizi üzüyor. Bilinmesi gereken şu ki: Diyarbakır da Türkiye'nin bir ili ve burada yaşayanlar da Türk vatandaşı. Bu tezahüratlar spor anlayışının dışına çıkıp huzur ve güven ortamının oluşmasını engelliyor" diyor.

VALİ: BİZ CENTİLMENİZ
Vali Serhatlı bu tür olayları fazla önemsemediklerini belirterek olayların arkasında birkaç amigonun bulunduğunu iddia ediyor. Serhatlı buna rağmen sağ uyulu olunması gerektiğini vurgulayarak "Rakip takımlar Diyarbakır'a geldiklerinde sportmenliğin ve centilmenliğin en güzel örneklerini veriyoruz. Takımlarını desteklemek için o kötü sözleri söylediklerinde Diyarbakır halkı buna kırılıyor ve üzülüyor" diyor.

Öge DEMİRKAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır