kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Hollanda'da dev Türk süpermarketi
Hollanda'da, ülkenin en büyük Türk süpermarketi, sonbaharda Rotterdam kentinde açılacak. Girişimci 40 Türk vatandaşının biraraya gelerek ELELE adıyla açacakları süpermarket, 1600 metrekarelik bir alana oturacak. Kooperatif şeklinde örgütlenen Türk girişimciler, kişi başına 5 bin ile 25 bin florin (1.3 milyar-6.4 milyar lira) arasında değişen miktarlarda para yatırarak süpermarkete ortak oldular. İlk aşamada 25 kişiye istihdam olanağı sağlayacak süpermarkette satılacak malların en az yüzde 30'unun Türkiye'den ithal edileceği belirtildi.

İMKB'de disket devri
İMKB'de disketle emir iletilmesi uygulamasına dünden itibaren başlandı. Birinci seans öncesinde alınmış olan emirlerin seansa aktarılmasını sağlayan uygulama ile emirler, 09:15-09:35 saatleri arasında sadece disket ile kabul edilecek. 20 dakika devam edecek emir kabul süresi bittiğinde emir aktarımı tamamlanarak, disketlerden sadece o ana kadar iletilmiş olan emirler sistem tarafından kabul edilmiş olacak ve iletim işlemi birinci seans için yapıldığından, emirlerde birinci seansa ait baz fiyat ve marjlar geçerli olacak.

Denizli artık kendi elektriğini üretecek
DENİZLİ sanayisi kendi ihtiyacı olan elektrik enerjisini, Denizli Organize Sanayi Bölgesinde kurulan elektrik santralinden karşılayacak. Cıngıllı Holding'in yüzde 30 ile en büyük hissedarı olduğu Birlik Enerji Grubu'nun devreye sokacağı santralinin yatırım maliyeti 22 milyon Euro olacak. Santral 14 ayda tamamlanacak.

Nokia'dan toza-suya dayanıklı telefon
Nokia; toza, suya dayanıklı ve wap destekli, GSM 900/1800 dual bantlı telefonunu tanıttı. 167 gram ağırlığındaki Nokia 6250, SIM kart ve network şartlarına bağlı olarak, 2.5 ile 4.5 saate kadar konuşma süresine 55 ile 260 saate kadar stand-by süresine sahip. Nokia, outdoor kullanıcılarını, hobi sahiplerini ve kurumsal kullanıcıları hedefliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır