kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GYO'lar ihtisaslaşacak
Türk gayrımenkul sektörünün sorunlarının tartışıldığı toplantıda konuşan SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, "GYO'lar uzmanlaşmalı. ABD'de hapishane kurarak işleten GYO'lar bile var" dedi

Türkiye'de gayrımenkul sektörünün sorunlarının tartışıldığı '21. Yüzyılda Gayrimenkul Sektörü' konulu toplantıda konuşan SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, hedefin ihtisaslaşmış gayrımenkul yatırım ortaklıkları (GYO) olduğunu söyledi.

Mengütürk, Türkiye'de halen halka açık 8 gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketinin piyasa değerinin 750 milyon dolar olduğunu, portföylerinin yüzde 5'ini konutların, yüzde 73'ünü ise iş merkezlerinin oluşturduğunu belirten Mengütürk, bu şirketlerin yatırımlarının çok sınırlı alanlara yöneldiğini, başlangıçtaki farklı sektörlerin finansmanı amacından oldukça uzak kalındığını bildirdi.

Konuya uç bir örnek olarak ABD'de hapishaneler kurarak işleten bir gayrimenkul yatırım ortaklığını gösteren Mengütürk, hedeflerinin GYO'ların portföylerinin çeşitlilik kazanması, turizm, eğitim gibi alanlarda ihtisas GYO'ların kurulması olduğunu dile getirerek, böylece KOBİ'lerin finansmanına da önemli bir katkı sağlanabileceğini vurguladı. Mengütürk, GYO'ların emlak bürosuna dönüşmesine de izin vermeyeceklerini açıkladı.

'KENT DIŞINA AÇILIN'
Eski başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın ise gayrimenkul sektörünün başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerin yanı sıra yeni ticaret ve sanayi koridorlarına da önem vermesi gerektiğini bildirdi. Karayalçın, Mersin, Habur, Kars, Hopa ve Artvin ticaret koridorlarında önümüzdeki 10 yıl içinde gayrimenkul fiyatlarının katlanacağına inandığını söyledi. Karayalçın, sektörün en büyük darboğazının kredi sorunu olduğunu vurguladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır