kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İç Borç Danışma Kurulu'nda veda
İKİ yıla yaklaşan bir süredir devam eden ve piyasa taraflarının karşılıklı fikir alış verişini, iç borçlanma piyasasını daha istikrarlı seyretmesini sağlayan İç Borç Danışma Kurulu toplantılarının sonuncusu dün Ankara'da gerçekleştirildi.

Hem bankalar, hem de kamu tarafı, bu toplantıların piyasanın ilerlemesi açısından son derece yararlı olduğu konusunda görüşlerini belirtti. Bundan böyle toplantılar piyasa yapıcılalarını katılımıyla yeni bir kimlikle devam edecek.

YENİ PİYASALAR
Dün yapılan toplantıda piyasaya yapıcılığı ile birlikte başlayacak "2. repo piyasası" ve daha sonra devreye girmesi planlanan "ödünç menkul kıymet pazarı" konuları da masaya yatırımdı. Toplantıya katılan Takasbank Genel Müdürü Emin Çatana, Takasbank bünyesinde kurulacak pazar hakkında bilgi verdi. Pazarın büyük ölçüde şekillendiği, vergi ile ilgili sorunların giderildiği, SPK'nın piyasanın işlemesini sağlayacak kararının beklendiği belirtildi.

Doların yurtdışı piyasalaraki değer artışı da toplantının konuları arasındaydı. Merkez Bankası yetklilileri doların bu ivmede yükselişinin devam etmesi halinde sepet içinde bulunan dolar ve euro ağırlığının değiştirilmesinin gündeme gelebileceğini ifade ettiler.

Ancak bu değişikliğin Haziran 2001'den önce yapılmasının mümkün olmadığı söylendi. Doların yükselişinin ödemeler dengesinde de az da olsa negatif bir etki yapabileceği belirtildi.

Merkez Bankası yetkilileri ayrıca disponibilite ve mevduat munzam karşılıkları oranlarında da bir ayarlama yapılmasının da gündemde olduğunu söylediler. Oranlarda bir düşüş değil, daha önce yapıldığı gibi çapraz değişiklik olabileceği ifade edildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır