kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünyanın en zengini Gates mi Ellison mı?
Microsoft hisse senetlerinin değer kaybetmesinden sonra, Bill Gates'in hala dünyanın en zengin adamı olup olmadığı tartışması başladı.

Bazı uzmanlar Gates'in ünvanını, yine bir bilgisayar yazılım firması olan Oracle'ın başkanı Larry Ellison'a kaptırdığını öne sürüyor. Amerikan basınında yer alan haberlere göre, fonlar dahil edilmezse, Gates'in serveti 51.8 milyar dolar, Ellison'un malvarlığı ise 52.9 milyar dolar olarak belirlendi.

Ancak bazı uzmanlar, Gates'in "Cascade Fund"da bulunan mallarının değerinin 10 milyar dolar olduğunu, bu da eklendiğinde servetinin 60 milyar doların üzerine çıktığı ve Gates'in yine dünyanın en zengin adamı sayılacağı ifade ediliyor.

Gates ile Ellison'ın birbirlerinden nefret ettikleri çok iyi biliniyor. 55 yaşındaki Ellison bir süre önce yabancı bir ülkede Rus yapısı bir Mig savaş uçağı satın almıştı. İyi bir pilot olan Ellison'un İtalyan yapısı bir savaş uçağı ile 'Gulfstream V' tipi Amerikan savaş uçağını bizzat kullandığı biliniyor. Bir Bentley, bir Porsche, bir McLaren ve 2 Mercedes'i bulunan Ellison'ın California'daki evinin alt katındaki özel cihazlar, her türlü ihtiyacı Ellison eve gelmeden önce düzenleyecek teknik donanıma sahip. Kadınlara da meraklı olan Ellison şimdiye kadar 3 kez boşandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır