kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elian'a suni Küba ortamı yaratılıyor
Kübalı Elian'ın anaokulu öğretmeni ve kuzeninden sonra okul arkadaşları da küçük çocuğun psikolojisini düzeltmeleri için özel uçakla Amerika'ya getirildi.

ANNESİYLE Amerika'ya iltica etmek için geçen Kasım'da Küba'dan yola çıkan, ancak bindiği tekne batınca bir lastiğe tutunup Amerikan sularına ulaşan Elian'ın hayatı 5 ayda değişti. Miami kentindeki akrabalarının elinde adeta rehin tutulan Elian, nefes kesen bir operasyonla babasına kavuşmuştu. Hakkındaki vesayet davası devam ederken günleriniWashington yakınlarındaki Maryland'de babasıyla geçiren 6 yaşındaki çocuğun psikolojik sağlığı içn Küba'dan okul arkadaşları getirildi. Psikiyatristi, Elian Gonzalez'in, geçen hafta yaşadığı silahlı operasyonun ruhsal sağlığında derin yaralar açacağı uyarısında bulunmasından sonra çocuğun Küba'daki anaokulundan 4 sınıf arkadaşı,, onların aileleri ve bir doktor Washington'a getirildi.

PAHALIYA PATLADI
Oğlunu geri götürmek için Küba'dan gelen babası Juan Miguel Gonzalez, çocuğun Miami'deki uzak akrabalarına verilmemesi için elinden gelen herşeyi yapacağını söylüyor.Minik Elian ise babasını çok özlediğini belirterek "Ben babamla ve küçük kardeşimle birlikte Küba'ya dönmek istiyorum" diye konuştu.

Öte yandanAmerikalı yetkililer, Elian için şimdiye kadar 578 bin dolardan (yaklaşık 342 milyar 754 milyon lira) fazla para harcandığını belirtiyorlr.

1999 ylı Kasım ayından geçtiğimiz pazartesiye kadar geçen sürede harcanan bu paranın 374 bin dolarlık bölümü, operasyona katılan 131 INS (Göçmen Bürosu) ajanının eğitim ve konaklama giderlerine gitti.Elian'ın babasıyla kaldığı Wye River çiftliği onlarca ajan tarafından korunuyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır