kapat

29.04.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hatemi'ye "gidersin" iması
Rafsancani: Benzer olaylar 81'de de yaşandı. Humeyni, Cumhurbaşkanı'nı görevden aldı

İran eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, İran'da reformcu basına yönelik sindirme kampanyasıyla doruğa ulaşan iç mücadeleleri, devrimin ilk yıllarında Humeynicilerle zamanın Cumhurbaşkanı Beni Sadr ve taraftarları arasındaki çekişmelerin yaşandığı koşullara benzetti. Beni Sadr, 22 Haziran 1981'de Meclis'in kendisini cumhurbaşkanlığı için yetersiz gören bir karar almasının ardından, Humeyni tarafından cumhurbaşkanlığından azledilmiş ve daha sonra ülkeden kaçmak zorunda kalmıştı.

Düzenin Yararını Teşhis Heyeti Başkanı Rafsancani, dün Tahran Üniversitesi'nde verdiği Cuma hutbesinde iki dönem arasındaki benzerlikleri şöyle anlattı: Ben bugünlerle devrimin ilk dönemindeki günler arasında çok benzerlik görüyorum. O zaman da ülke içinde hem liberaller, hem komünistler hem de münafıklar Amerika'nın içteki unsurlarıydı. Bunların programlarından birisi de iç basını dışla birbirine bağlamaktı. O zaman da her gün mantar gibi gazete çıkıyordu.

Rafsancani konuşma sırasında Türkiye'ye de değindi: İran'da başka ülkelerde olmadığı kadar özgürlük var. Burada reformcu adaylar seçimi kazandı ve meclise girecek. Türkiye'de müslüman bir parti oyunu artırdığı için kapatıldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır