kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit için dua etti mi etmedi mi?
ANAP Siirt milletvekili Nizamettin Sevgili'nin Hac farizesini yerine getirirken ölmesi Türkiye ve Mekke'de büyük üzüntüye yol açarken, çok ilginç bir soru işaretinin ortaya çıkmasına da yol açtı.

Sevgili'yle son röportajı ben yapmıştım. Mekke'nin en şık hacısıydı Sevgili. Hatta SABAH'ta beraber ihramlı bir fotoğrafımız yayınlanmıştı. Bu nedenle Sevgili'nin ani ölümü beni de çok üzdü.

Aramızdaki yakınlık nedeniyle, Sevgili'nin ölümünden hemen sonra yakınlarıyla en çok birlikte olan gazeteci de bendim. İşte bu üzüntülü saatler sırasında kulağıma çok önemli bir bilgi geldi. Sevgili'nin yakınları, Kabe'deki Tavaf sırasında merhumun Başbakan Bülent Ecevit için dua ettiğini anlatıyorlardı. Ama kimse duasında neler söylediği bilmiyordu. Olayın tanığı da yoktu.

Sevgili'nin Cennet-Ül Mualla mezarlığında toprağa verilmesinden sonra bu olayın peşine düştüm. Amacım, Mekke'de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'a bu duayı sormaktı. Dün bu fırsat ortaya çıktı. Diyanet İşleri Başkanı bir basın toplantısı düzenleyecekti.

BASIN TOPLANTISI
Bir çok gazetecinin katıldığı basın toplantısında konuyu gündeme getirmedim. Mehmet Nuri Yılmaz'la başbaşa konuşmak için fırsat kolluyordum. Basın toplantısı bitti. Ama Yılmaz aralarında benim de bulunduğum birkaç gazeteciyle sohbete başladı. Sohbette Hürriyet'ten Mustafa Kınalı NTV'den Eyüp Coşkun, BRT'den Osman Sertoğlu, Show'dan Serkan Oral ve Cihan Haber Ajansı'ndan Selim Budak da vardı.

Yılmaz söze doğal olarak Sevgili'nin ani ölümünden söz ederek başladı. Sevgili'nin sanki ölümünü önceden hissetiğini söylüyordu: "Vefatından kısa bir süre önce parası çalınmış. Bana 'Yanımda 15 bin dolar para var. 2 bin dolarım çalındı. Zengin biri olsa çalmaz. Herhalde ihtiyacı olan biriydi' dedi. Hatta seçim bölgesinde kişisel genel af ilan ettiğini, dargın olduğu herkesle barışacağını anlattı."

Yılmaz bu sözlerinden hemen sonra 2 gündür peşinde koştuğum olayla ilgili bilgi vermeye başladı. Ben onu tek başına yakalamaya çalışırken, o olayı anlatmaya başladı. Mehmet Nuri Yılmaz'ın söyledikleri bana gelen bilgileri de doğruluyordu. Yılmaz olayı şöyle anlattı:

"KENDİSİ ANLATTI"
"Merhum, kendisi anlattı. Tavafını tamamlayıp namazına geçtikten sonra iki elini de havaya kaldırıp yüksek sesle dua etmiş. Aynen şöyle demiş: 'Allahım Başbakanımız Bülent Ecevit'e uzun ömürler ver. Bizden al ona ver. O ülkemize istikrar getirdi."

Yılmaz, Sevgili'nin ANAP milletvetkili olmasına rağmen Başbakan Bülent Ecevit'e şükran dolu bir insan olduğunu söyleyerek sohbeti şöyle tamamladı: "Rahmetli çok mert bir insandı. Tavaftan sonra, din görevlisi olduğumu için elimi öpmek istedi. Başbakan Ecevit'e de her namaz sonrası dua ettiğini anlattı." İşte merhum Sevgili'nin Başbakan Ecevit için ettiği duanın öyküsü. Gerçi şimdilik bu olayın tanığı yok ama, Mehmet Nuri Yılmaz'ın ağzından Sevgili'nin Yılmaz'a anlattıkları böyle.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır