kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MEYHANE PİLAVI
4 kişilik

MALZEMELER:
* 125 gram margarin
* 125 gram kuzu ciğeri
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1.5 su bardağı et suyu
* Tuz, karabiber, nane, maydanoz

HIZIRLANIŞI:
Margarini bir tencereye aktarın. Margarin eridikten sonra küçük kesilmiş 125 gram karaciğeri ekleyin. Kuzu karaciğerini, rengi çok hafif değişene dek kavurduktan sonra küçük kesilmiş 1 adet soğanı ilave edin. Soğanın rengi değişmeye başladığında 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Sonra 1.5 su bardağı ılık et suyunu ekleyin. Yeterince tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. Et suyu kaynamaya başladığında ateşi kısın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır