|
MEYHANE PİLAVI
4 kişilik
MALZEMELER:
* 125 gram margarin
* 125 gram kuzu ciğeri
* 1 adet soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1.5 su bardağı et suyu
* Tuz, karabiber, nane, maydanoz
|
HIZIRLANIŞI:
Margarini bir tencereye aktarın. Margarin eridikten sonra küçük kesilmiş 125 gram karaciğeri ekleyin. Kuzu karaciğerini, rengi çok hafif değişene dek kavurduktan sonra küçük kesilmiş 1 adet soğanı ilave edin. Soğanın rengi değişmeye başladığında 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Ardından yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Sonra 1.5 su bardağı ılık et suyunu ekleyin. Yeterince tuzu, karabiberi ve naneyi ekleyin. Et suyu kaynamaya başladığında ateşi kısın. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|