kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devleti yönetenler Beşiktaşlı çıktı
Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çetin... Hepsi Beşiktaşlı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hikmet Çetin gibi, devletin üst kademelerindeki ünlü isimlerin Beşiktaşlı oldukları ortaya çıktı.

DEMİREL'İN SIRRI
Cumhurbaşkanı Demirel'in "Beşiktaşlı olduğu" uzun yıllar gün ışığına çıkmadı. Baba, hangi takımı tuttuğu sorulduğu zaman hep, "Milli Takımı" derdi. Ancak, çok koyu bir Beşiktaşlı olduğu bilinen Hikmet Çetin, Hırvatistan gezisi sırasında Cumhurbaşkanı'nın "Beşiktaş taraftarı" olduğunu açıkladı. Çetin, bu kanıya nasıl vardığını da şu sözlerle ortaya koydu:

"Demirel, bugüne kadar hangi takımı tuttuğunu açıkça ifade etmedi. Ama bana şöyle bir ipucu verdi. İTÜ'de okurken, sık sık Şeref Stadı'nda (bugünkü Çırağan Sarayı'nın bulunduğu yer) Beşiktaş'ın antrenmanlarını izlemeye gidermiş. Ben bu sözlerinden Demirel'in gizli Beşiktaşlı olduğunu çıkarıyorum."

ECEVİT'İN SEMT TAKIMI
Başbakan Bülent Ecevit de "Beşiktaş sempatizanı" olduğunu ilk kez, önceki gün yeni evinde kabul ettiği gazetemiz Genel Yayın Müdürü Tayfun Devecioğlu ve Ankara Temsilcisi Murat Yetkin ile yaptığı özel görüşmede açıklayıp şunları söyledi: "Benim doğduğum yer Beşiktaş. Semtimin takımına sempatim vardı. Ama profesyonel futbolculuktan sonra oyuncular takım tutmuyor, ben niye takım tutayım."

Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de kendini bildi bileli Beşiktaşlı olduğunu yeri geldiği zaman hep söylüyor. Beşiktaş'ın başkanlığına adaylığını açıklayan MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Gül de, genel başkanının Beşiktaşlılığını yine SABAH'a açıklamış, hatta partinin bu anlamda kimlik değiştirdiğini bile söylemişti. Mehmet Gül, Alparslan Türkeş'in Fenerbahçeli olduğunu, o dönemde MHP'nin Fenerbahçe'yi desteklediğini, ancak artık partinin kılıf değiştirdiğini söylemişti.

ADAY BİLE OLDU
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hikmet Çetin 1977 yılından beri milletvekili, Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı ve TBMM Başkanı gibi çok önemli devlet görevlerinde bulundu. Çetin, BJK'nin (Beşiktaş Jimnastik Kulubü) 2212 no'lu çok eski bir üyesi. Bir ara Beşiktaş başkanlığına adaylığı da gündeme geldi ancak aday olmadı. Hikmet Çetin, Beşiktaş'ın "Onursal Başkanı" Süleyman Seba'yı takdir ettiğini, "Heykeli dikilmesi gereken bir başkan" olduğunu Mehmet Ali Kışlalı'ya verdiği röportajında açıkça dile getirdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır