kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Kahrımdan öleceğim

F.Bahçe'nin şu anki durumuna bir bakalım: "Eğer G.Saray kazanırsa 23, Beşiktaş'tan da 12 puan geride." 25 maçta tamı tamına 33 gol yemişler. Sözüm ona kaleci ve defans, Milli Takım etiketli...

Bir mahalle takımını toplasan, yazlık takım diye çıkarsan düşme barajındaki Adana'ya, 2-1 öndeyken 3 gol yiyip 4-2 mağlup olmaz. Bu takımın elle tutulacak ne hocası var, ne oyuncusu... Preko gibi 5. sınıf bir futbolcu hocasına bozuk atıyor. Turhan da gazetelerde hâlâ Preko'yu müdafaa ediyor. O zaman senin otoriten kalır mı Turhan?

Dalkavuklar ordusu
Sami Yen'de G.Saray maçı var. Antep'ten 5, Adana'dan 4 yiyen takımın taraftarı olmak nasıl bir keder? Hepsi kan ağlıyor. Bayramı bile kimseye yaşatmıyorsunuz. F.Bahçe yönetiminin planı nedir, bir türlü anlayamadım.

6-7 yöneticinin derdi futbol takımıyla. Terim, Florya'ya başkan dahil kimseyi sokmuyor. Niye? Çünkü, futboldan sorumlu tek adam o. Ama sen takımın başına sorumlu olabilecek, bu yükü kaldırabilecek birini getiremezsen, tabii 7 kişi karışır. Bu rakam yarın 77 olur... O yöneticilerin etrafında bulunan bir çok dalkavuk, havalar iyiyken, sıraların üzerine paltoları atıp, sıralanıveriyor. Bir gün G.Saray Tesisleri'nde böyle bir olayı görmeniz mümkün mü?

Hepsini atacak mıyız?
F.Bahçe, tarihinde böyle bir dönem hiç yaşamadı. Futbolcu-antrenör ilişkisi sıfır. Yöneticinin futbolcunun üzerinde bir ağırlığı yok. Başkan kongreden beri meydanda yok. Taraftar küsmüş ve perişan. O müthiş tribün desteği bitmiş. Moldovan kırmızı kart gördü diye hepimiz kızıyoruz. Önceki haftalarda da Kemalettin de kırmızı kart gördü. Her kırmızı kart göreni takımdan atalım mı? Bırakın atmayı, Uche'nin hali ne, Moshoeu'nun hali ne, Rüştü'nün hali ne?

Artık Turhan'ın defterini kapamak lazım. F.Bahçe'nin, gelecek sezon bu takımı kim çalıştıracaksa, hayâller peşinde koşmayıp, bu takımın başına birini getirmesi gerekir. Getirmek lazım ki, futbolcu en azından "Önümüzdeki sene acaba bu takımda kalabilir miyim?" diye belki biraz dişini sıkar. Yoksa futbolcu milyarder, ne priminde, ne verdiğin cezada gözü var.

Seyirciye 3 kişi-5 kişi, ne sayıda olursa olsun, hakikaten acıyorum. Birkaç aydır rahatsız olduğum için bu tabloları yaşayamıyorum. İyi ki yaşamıyorum, çünkü kahrımdan öleceğim.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır