kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Seriye devam

Antep fıstık gibi bir takım yapmış. Koşan, deplasman tanımayan, seyretmesi zevkli bir ekip. Ama yemesi zor, yenmesi zor. İlk yarıda Beşiktaş ataklarında 3 pozisyon var. İkisi kaleden çıkarılan, biri ise çıkarılamayan gol olan pozisyon. Onun dışında bu iş, orta saha mücadelesi...

İki takımın da sistemleri aynı. Almanlar gibi 3-5-2, hadi Beşiktaş'ın hocası, yabancıları Alman, gurbetçileri çok. Antep niye bu sisteme takılmış, anlayamadık. Adam adama oynadıkları için, her futbolcu bir Beşiktaşlı ile eşleştiğinde onlar da 3-5-2 gözüküyor olabilir!

Şifo sol ayağının içiyle 3 puanı getirdi. Ayağının dışını ya da diğer ayağını, kafasını, futbol zekâsını kullanmaması çok da mühim değil. Zaten bir maçta en fazla 3 puan kazanılıyor.

Ayhan, son haftaların çalışkan adamı. İyi niyetle mücadele ediyor, koşuyor. Önümüzdeki haftalarda kendine güvenini iyice kazanınca kişisel yeteneklerini de ortaya koyacak ve nihayet gerçekten 8.5 milyon dolarlık bir adam olacak. Maliyetini karşılayacak.

Seba'nın yokluğu hissedilmiyor
Beşiktaş'ın ataklarının çoğunu Antep defansı değil, ofsayt kuralı kesti. Bazen orta saha topu geç atıyor. Bazen de forvet rakibin arkasına erken sarkıyor. Ama neticede Beşiktaş atak kaybediyor. Bu anlaşmazlığı gidermek lazım. Bu da ancak idmanlarda olur.

Antep, Anadolu'nun en iyisi. O kadar adam satmalarına rağmen sapasağlam ayaktalar. Yabancı transferlerinde akılcı davranıyorlar. Tesisleri mükemmel. Çağdaş bir takım olmuşlar. Golcüleri Oktay'ın yokluğunu dün çok hissettiler. Kale önüne kadar gelip orada kaldılar.

Beşiktaş'ta kaleci Fevzi'nin geri paslarında hatasız olması dikkat çekici. Ayhan'ın çalışkanlığı ve Nihat'ın ikili mücadeleciliği, Beşiktaş'ın artıları. Eksileri ise yapılmayan ortaları, verkaçları ve şutları.

Beşiktaş galibiyet serisine devam ediyor. Demek ki, Sayın Seba'nın yokluğunu hissetmiyor. Zaten varlığını da hissetmemişti.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır