kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polat Otel'de yemek şöleni
Marmara Restaurant, Bier Stube, Mangal ve Cigar Lounge'da; ister balık ister Cağ Kebabı yiyebilir veya uluslararası lezzetleri tercih edebilirsiniz.

BİZLER, İkitelli Medya Plaza'da çalışmaya başladığımızdan bu yana şehre inmez olduk. Tüm günümüz gazetede geçiyor, akşam şehre iniyorduk. Geçenlerde öğlen "Hadi Polat Otel'e yemeğe gidelim" dedim. Müdür arkadaşlarla birlikte gittik. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in Genel Müdürü Ruhi Çuhadaroğlu benim 20 yıllık arkadaşım, dostum. Biz onunla, ben otel muhabiri olarak görev yaptığım Yeni Asır'ın İstanbul Bürosu'ndan tanışıyoruz. Ruhi o zamanlar Sheraton Oteli'nin Gece Müdürü'ydü. O zamanların en baba, en popüler diskosu ise Sheraton'un en üst katındaki Sultan Disko'ydu. Kapısında metrelerce kuyruk oluşurdu. İşte o yıllarda bendeniz elimde fotoğraf makinesiyle her gece Sultan Disko'ya uğrar, paparazzilik yapardım. Ruhi'yle sohbet eder, dertleşirdim. Zaman su gibi akıp gitti ve Ruhi Çuhadaroğlu ile yıllar sonra tekrar karşılaşma imkanım oldu.

SAĞLIK SALONU
Polat Otel konumu itibariyle çok güzel bir otel. Çok güzel bir sağlık salonu olduğunu, ayrıyeten yağlarınızı ölçerek zayıflama metodu uygulayan bir bölüm bulunduğunu ve bu bölümün başında İbrahim Polat'ın kızı Songül Sel olduğunu duymuştum. Yerin adı; Clinique La Prairie... En kısa zamanda gidip, yağlarımı ölçtüreceğim ve ne verilirse verilsin her türlü diyete uyacağım. 80 kilo oldum vallahi. Oysa ben tığ gibi bir delikanlıydım. Ruhi de beni görünce tanıyamadı.

İçinde Marmara, Mangal, Alman ve Avusturya tadlarının bulunduğu Stube ve Cigar Lounge'un bulunduğu Polat Otel'de öğlen olduğu için açık büfe hizmet veren Marmara Restaurant'ı tercih ettik.

Türk ve Dünya mutfaklarının seçkin örnekleri Marmara Restaurant'ta biraradaydı. Ben otellerin açık büfelerini çok seviyorum. Hem ne ararsanız var, hem de göre göre, gözünüzün zevkine göre istediğinizi tercih etme imkanı var.

Marmara Restaurant'ta açık büfenin dışında isterseniz mönüden seçme şansınız da var ama ben açık büfeyi tercih ettim. Salata barından güzel bir salata aldıktan sonra, başka bir tabağa da zeytinyağlılardan seçtiğim yemeklerden koydum. Heniken birayla birlikte yemeğe başlarken Ruhi Çuhadaroğlu ve otelin Basın ve Halkla İlişkiler Müdüresi Ayşıl Kurtulan ile sohbet ettim. Ayşıl Hanım haklı olarak otel ve aktiviteleri hakkında fazla ilgilenmediğimizi söyledi. Ben de kendisine gündüzleri Medya Plaza'dan çıkma şansımız bulunmadığını, geceleri de Etiler civarında takıldığımızı anlattım. Ben bunları anlatırken o da bana otelin aktivitelerini anlattı.

Marmara Restaurant misafirlerini Adalar'a karşı enfes bir deniz manzarası ve canlı müzik eşliğinde dünya turuna çıkarıyor. Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen "temalı geceler"de farklı ülke mutfaklarının değişik lezzetleri sizi bekliyor. Pazarları düzenlenen "Aile Brunch"ları ise gününüze ayrı bir keyif katıyor. Çocuklar oyun odasında eğlenirken büyükler yeni hafta için enerji topluyor. Alabalık Mönüsü, İş Yemekleri Mönüsü, Diyet Mönü ve dünya mutfaklarının seçkin örneklerini içeren mönüler ile muhteşem bir yemek şöleni yaşamak istiyorsanız, Polat Otel'deki Marmara Restaurant'a gidebilirsiniz.

POLAT Otel'de Marmara Restaurant'ın hemen yanında Alman ve Avusturya yemeklerinin sunulduğu Bier Stube adlı başka bir restoran var. Buz gibi birasıyla Alman barlarını aratmayan Bier Stube, misafirlerine keyifli saatler sunuyor. Bier Stube'de çeşitli biraların yanısıra Apple Strudel, White Sausages With Sweet Mustard, Potato Dumplings, Schnitzel gibi enfes lezzetler var. Cuma ve Cumartesi ise özgün Bavyera Mutfağı'nın seçkin örneklerini açık büfe ve canlı müzik eşliğinde tadabilirsiniz.

TÜRK Mutfağı'nın özenle seçilmiş geleneksel lezzetlerini Mangal restoranda canlı fasıl müziği eşliğinde yaşıyorsunuz. Çeşit çeşit kebaplar, mezeler, unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetler, Polat Mangal restoranın usta aşçılarının elinde yeniden şekillenmiş. Erzurum'un ünlü Cağ Kebabı'ndan cevizli kadayıf dolmasına kadar otantik lezzetleri mutlaka denemelisiniz. Cumartesi geceleri ise oryantal dansın en güzel örnekleri ile renkleniyor Mangal...

İSTANBUL'un ilk özel Cigar Kulübü... Marmara Denizi ve Adalar'a karşı enfes bahçe manzarasıyla sizlere keyifli bir ortam sunuyor. Özgün mönü, özel içkiler, kahve çeşitleri ve haftasonu canlı müzik dinletisiyle yaşamınıza yeni bir renk getiriyor. Akşam 18.00'den 02.00'ye kadar açık. İstanbullu müzikseverlerin Richie hasreti sona erdi. Amerikalı zenci sanatçı Richie, Haziran ayı başına kadar çok sevdiği mekanı Polat Renaissance Hotel'de unutulmaz show'ları ve müziği eşliğinde hayranları ile buluşuyor.

Müzik eğitimini, Amarika'daki Müzik Akademisi'nden sonra Fransa'da sürdüren Richie'nin beste çalışmaları da var. Sanatçı piyanosu ile Bolo Hope ve daha pek çok ünlüye eşlik etmiş. Müzisyenliğe "One Man Show"u katmasıyla ünlenen ve klasik müziğin yanısıra blues'dan rock müziğine kadar çok geniş bir yelpazede program yapan bu renkli müzisyeni Bar Noblesse'de Adalar'a karşı içkilerinizi yudumlarken izleyebilirsiniz. Tel: (0212) 663 17 00

GEÇEN hafta "Söz, bir ara gidip dinleyeceğim" demiştim ya, geçenlerde bir araya sıkıştırdım ve Cilveli Meyhane'de Alex'i dinledim. İnanmayacaksınız ama Cilveli de doluydu. En ön masada bizim Reyting Hamdi, eşi ve baldızıyla birlikte peçete modasına ayak uydurmuştu. Oturduğumuz yer tüm mekana hakimdi. Reyting Hamdi, iki masa önümde eğleniyordu. Ben de sürekli kafasına fıstık atmaya başladım. Daha sonra fıstıkların geldiği yönü bulup, beni gördü. Hemen eşini gösterdi. Yani çapkınlık yapmıyordu.

Hamdi'nin Cilveli'de peçete modasına uymuş halini görünce, skeçlerinden birinde peçete modasıyla dalga geçmesi geldi aklıma.

Alex, bizim Hayko'nun oğlu. Hey gidi günler hey... Neydi be Hayko... Sies'de gider dinler, sabaha kadar eğlenirdik. O da bana çok kızıyor, tahmin ediyorum ama insanlar her zaman aranmayı beklememeli aramalı da. Neyse ikimizin de yoğun işleri var. İş, güç derken bazen dostlar unutuluyor. Hayko bir zamanlar İstanbul'u eğlendiren tek adamdı. Hala biryerlerde çıktığını görüyorum. Aynı performans, aynı eğlenceyi sunduğunu duyuyorum. Helal olsun.

Oğlu Alex de tıpkı babası gibi. Beş dakika yerinde durmuyor, coşuyor, coşturuyor. Şarkıları, repertuarı güzel. Günün en moda şarkılarını söylüyor. Ama benim çok sevdiğim Sezen Aksu'nun 'Sarı Odalar'ını bilmiyordu, söyleyemedi. O gece Cilveli çok keyifliydi. Alex'i de çok tuttum. Herhalde artık sık sık giderim.

Tel: (0212) 268 66 61-270 99 78

ALEX'in sahnesi bitince kalktık, yine başka söz verdiğimiz bir mekana, Cities'e gittik. Eski Sies'in olduğu mekan, Cities oldu biliyorsunuz. Hani bir ara Sergen'in sahibi olduğu mekan. Şimdi Cities'in sahibi İsa Demirtaş. Eski Şaziye'nin kapısında duran, efendi İsa... Kapıdaydı. Beni görünce gözlerine inanamadı ve 'Sonunda, nihayet be ağbi' dedi. Cities'de Birol var. İçerisi dolu ama bize bir yer buldular. Birol'u New York'ta bir barda izlemiştim. Zaten ondan sonra İstanbul'a gelip yerleşti. Çok efendi bir çocuk. Seren Serengil ve Serdar Ortaç en iyi dostu.

EĞLENCE, GIRGIR
Hemen 'Sarı Odalar' dedim, başladı söylemeye. Aferin be Birol. Sevilen hareketli şarkıların yanında, böyle duygusal şarkıları da öğrenmek ve söylemek lazım. Birol gözümde 1-0 öne geçti. Cities güzel, hoş bir mekan. Sahnede Birol da çok iyi... Eğlence var, gırgır şamata var. Gelenler, müşteriler kaliteli. Şefler Cüneyt Karahan ve Kudret Pelister'in kadrosu ve servis güzel... Üst barda maç ve sinema gösterimi dev perdede gösteriliyor. Daha ne olsun.

9 kişi, 120 milyon lira hesap ödedik! Hesap fazlaydı, çünkü ben Centelman Jack'imi yanımda getirmiştim! Cities'de Birol'la coşarken saat 04.00 olmuş, polis kapıya dayanmış bile... Bu aralar çok sıkı kontrol yapılıyormuş. 04.00'te kesinlikle müzik bitiyor. Yazın bu saat sanıyorum 02.00 olacak. Ya da hiç olmayacak, evlerde 'after hours'lar yapılacak. Bakalım Sayın İçişleri Bakanı Tantan'ın tavrı bu konuda nasıl olacak?

Ses problemi olmazsa Kuruçeşme'deki eski Sardunya'yı Cities olarak açacaklar. Problem olursa Bodrum'da devam edilecek.

Tel: (0212) 280 09 97- 269 15 51

Kenan ERÇETİNGÖZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır