kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Smith Wesson'a güvenlik önlemleri
AMERİKAN silah firması Smith Wesson, bir ilke imza atarak, çocuk güvenlik kilitli, daha düşük mermi kapasiteli, sahibinden başkasının ateşleyemeyeceği silah üreteceğini açıkladı. Firmanın bu kararında, okullarda cinayet artışının ve bu nedenle silah firmalarına açılacak davaların etkili olduğu belirtildi.

Başkan Bill Clinton da, firmanın bu kararını takdir ettiğini söyledi. Hükümet yetkilileri ise açılacak davanın geri çekildiğini duyurdu.

Smith Wesson'un başkanı Ed Shultz, yeni kararın, silahları daha güvenlikli kılacağını söyledi. Güvenlik kararındaki şartlara göre "60 gün içinde firmanın tüm silahlarına dış kilit takılacak, 24 ay içinde tüm silahlara iç güvenlik kilidi takılacak, 12 ay içinde bütün silahlar 6 yaşından küçük çocuklar tarafından ateşlenemeyecek mekanizmalarla tasarlanacak."

Muşlu şoförler isyan etti
KAR yağışından sonra şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda meydana gelen çukurların onarılmaması Muşlu taksi ve minibüs şoförlerini isyan ettirdi. Muş Şoförler Cemiyeti Başkanı Burhan Aksak'ın da aralarında bulunduğu 60 araç konvoyu Belediye binasının önünde toplandı. Araçlar korna eşliğinde istasyon Caddesi'ne kadar yavaş yavaş giderek, Belediye'yi protesto ettiler. Başkan Aksak, "Araçlarımız 1 ayda hurdaya döndü. Dolmuş ve taksilerimiz her gün arıza yapmaya başladı. Bozuk yollar kısa sürede yapılmayacak olursa taksi ve minibüsçüler işe çıkmama eylemine gidecek" dedi.

(A.A)

Tarikatçılar topluca intihar etti
UGANDA'DA bir tarikatın 100'den fazla üyesi, kendinini yakarak intihar etti. İntihar edenlerin sayısı konusunda çelişkili rakamlar bulunduğu, ancak bu sayının 100 ile 230 arasında olduğu bildirildi. Polis, "Tanrının On Emri" adlı tarikat üyelerinin, önceki gün başkent Kampala'nın 320 kilometre güneybatısındaki bir kilisede toplanıp saatlerce şarkı söyledikten sonra, kendilerini ateşe vererek intihar ettiklerini belirtti. Açıklamada, tarikat üyelerinin, liderlerinin kendilerinden "maddi varlıklarını satarak cennete hazırlanmalarını istemesinden" sonra intihar ettiklerinin sanıldığı belirtildi. Uganda'da geçen Eylül ayında da polis binlerce üyesi olan bir tarikatı dağıtmıştı. Tarikatın lideri tecavüz, adam kaçırma ve insanları hapsetmekten suçlanmıştı.

(A.A.)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır