kapat

19.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılların hasreti bu bayram bitti
Suriye'deki akrabalarıyla geçen yıl tel örgüler arasında bayramlaşan 573 aile bu yıl sınırı geçerek evlere konuk oldu

HER yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında Türkiye ve Suriye'de bulunan akrabaların, tel örgüler arkasında yaptığı bayramlaşma, bu yıl Şanlıurfa Valisi Şehabettin Harput ve Haseki Valisi Suphi Harp'ın girişimleri sonucu dönüşümlü olarak "Evlere konuk olma" şeklinde yapılmaya başlandı. Ramazan Bayramı'nda Suriye'den Türkiye'deki akrabalarına 48 saat konuk olan Suriyeliler, bu kez kendi evlerinde akrabalarını konuk etti. Sabahın erken saatlerinde Ceylanpınar sınır kapısından Suriye'ye giren, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Ümit, Belediye Başkanı Abdülrezzak Aksa, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Şeref Kabalcı ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bulut'u, Suriye'nin Resulayn kasabası Mıntıka Amiri Yarbay Yaser El Sufi karşıladı.

Kaymakam Ahmet Ümit, ilk gün bin 300 kişi, bugün bin 150 kişi olmak üzere toplam 2 bin 450 kişiden oluşan 573 ailenin bayramlaşacağını söyledi.

BÜYÜK KAVUŞMA
Türkiye'den, Suriye'ye 7 çocuğuyla ilk geçişi yapan 50 yaşındaki İsa Alan, en son 15 yıl önce gördüğü amcasının oğlu İsa El Halef'e konuk olacağını belirterek, "Allah iki ülke yetkililerinden razı olsun. Tel örgüler arkasındaki eziyeti bitirdiler" dedi. Tekerlekli sandalyeye mahkum kızıyla Suriye tarafına geçen Hasan Kostak (59) da 22 yıldır göremediği dayısının oğlu Zeki El Hıdır'a konuk olacağını belirterek, "Zeki'yi 22 yıldır görmüyordum. Yıllarca süren hasretimiz bugün son buluyor. Çok mutluyum" diye konuştu.

Mehmet YILDIRIM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır